SRI si SIE, la audieri cu privire la exploatarea Rosia Montana

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 15:46
1469 citiri
SRI si SIE, la audieri cu privire la exploatarea Rosia Montana

Presedintele Comisiei speciale privind proiectul Rosia Montana, Darius Valcov, a anuntat, luni, programul audierilor si institutiile, printre care SRI, SIE si Presedintia Romaniei, care vor fi solicitate sa-si exprime un punct de vedere cu privire la actul normativ, precum si programul deplasarii de miercuri din zona miniera.

Senatorul PSD Darius Valcov a sustinut ca, dupa audierea de luni a ministrului Culturii si a secretarului de stat in Ministerul Justitiei Florin Motiu, marti sunt programati Ministerul Mediului si a directorului Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale si directorul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale.

El a aratat ca s-a votat un program pentru ziua de miercuri cand parlamentarii vor face o deplasare la Rosia Montana.

"Intre orele 9,00 - 15,00 vor fi mai multe vizite in teren, 15,00 - 16,00 va fi o intalnire cu Sindicatul Viitorul Mineritului si ONG-uri locale pro-minerit, 16,00 - 17,00 intalnire cu autoritatile locale, 17,00 - 18,00 intalnire cu 'Alburnus Maior', 18,00 - 20,00 ne vom deplasa in orasul Campeni unde ne vom intalni cu mai multe fundatii si asociatii care militeaza impotriva exploatarii de la Rosia Montana. Joi, vom avea o intalnire si discutii cu reprezentantii asociatilor si fundatiilor, dar si organizatorii cu activitate semnificativa in domeniu si care sunt impotriva proiectului de la Rosia Montana. Aici ne referim in special la cei care prin reprezentantii dumnealor militeaza in Piata Universitatii si in toata tara", a afirmat Darius Valcov.

Potrivit acestuia, toate audierile vor fi publice, iar saptamana viitoare vor fi invitate la audieri: Ministerul Marilor Proiecte, SC Minvest SA Deva, Ministerul Economiei, Rosia Montana Gold Corporation, Gabriel Resources, Institutul Geologic al Romaniei, Ministerul Finantelor, Ministerul Bugetului, Ministerul Padurilor si Apelor, SRI, SIE.

"Vom solicita de asemenea, puncte de vedere si vom invita la dezbateri Academia Romana, Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Greco- Catolica, Biserica Reformata, Biserica Romano-Catolica si Biserica Unitariana. Vom solicita puncte de vedere de la Presedintia Romaniei, Banca Nationala a Romaniei, Academia de Studii Economice, Uniunea Arhitectilor din Romania si vom invita si Ministerul Dezvoltarii saptamana viitoare la audieri", a mai spus Valcov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Comisie Parlament Rosia Montana, #servicii secrete Rosia Montana, #SRI Rosia Montana, #proiect lege minerit aur , #Stiri Rosia Montana