ProCA Romania tinteste vanzari de un milion de euro ale produselor Brother

Vineri, 13 Aprilie 2007, ora 09:23
1238 citiri

ProCA Romania, divizia de distributie IT a grupului RTC, a devenit distribuitor oficial al echipamentelor de birou Brother si estimeaza pentru acest an vanzari de un milion de euro pentru produsele din aceasta gama, a informat,joi, un comunicat al companiei.

ProCA Romania ofera trei categorii de produse ale brandului japonez Brother, imprimante, faxuri si multifunctionale, sisteme de etichetare si consumabile inkjet, laser si benzi aferente echipamentelor vandute.

Compania ProCA Romania a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 36 milioane euro si estimeaza pentru 2007 o cifra de 50 milioane euro pe fondul maririi retelei de distributie proprie si prin parteneri, potrivit declaratiilor presedintelui ProCa, Sorin Stancu.

Din totalul afacerilor de 36 de milioane de euro, 60% a fost realizat prin distributie directa, iar 40% prin parteneri (reselleri). Oficialul ProCA a estimat pentru acest an o crestere a pietei de distributie IT cu 20%. In 2006 ProCA a avut 1.500 de parteneri, iar in 2007 spra sa ajunga la 2.000. In planurile de dezvoltare intra si posibilitatea de a achizitiona alte firme autohtone de distribtie IT, potrivit lui Sorin Stancu.

ProCA isi desfasoara activitatea pe piata romaneasca din 1995. Societatea a devenit membru RTC Holding in 2005, iar de anul trecut, ProCA este compania de distributie IT&C a grupului RTC.

RTC Holding BV a cumparat anul trecut, 27% din capitalul social al distribuitorului de produse IT ProCA, de la fostul directorul al companiei, Cristian Falcutescu, care si-a lichidat in felul acesta intreaga participatie. RTC si-a majorat participatia la 87,99%. Asociatii au hotarat si revocarea lui Falcutescu din functia de administrator al companiei.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)