Sistec-SBsol va investi 1.000.000 euro intr-un sistem de data center pentru IMM-uri

Joi, 15 Noiembrie 2007, ora 13:46
1674 citiri
Sistec-SBsol va investi 1.000.000 euro intr-un sistem de data center pentru IMM-uri

Sistec-SBsol, divizie a grupului RTC Holding, vrea sa investeasca anul viitor un milion de euro intr-un sistem de data center pentru IMM-uri, dar si pentru companii mai mari, a declarat joi directorul executiv al companiei, Augustin Dragan.


"Estimam ca in 2008 acest sistem de data center sa ne aduca un plus de venituri de 100.000 euro urmand ca in 2009 aceste venituri sa creasca. Am facut o astfel de investitie pentru ca este un serviciu de valoare adaugata care ne ofera o baza de suport. Nu ne adresam numai clientilor IMM ci intentionam sa ne adresam si companiilor mai mari", a mai spus Dragan.

Directorul Sistec-SBsol a mai precizat ca tot mai multe companii isi pun problema sigurantei datelor si a serverului, fapt pe care se bazeaza si compania sa. Potrivit lui Dragan, doua centre vor funtiona online in Bucuresti, iar cel de-al treilea in Cluj, unde datele se vor replica la un interval de 4 ore si va reprezenta o siguranta in eventualitatea in care cele doua centre din Capitala pot deveni nefunctionale.

Sistec-SBsol vizeaza pentru 2008 o cifra de afaceri de circa 15 milioane de euro, bazandu-se in special pe vanzarile de solutii hardware, servicii de suport si solutii de consultanta de implementare. Astfel, pentru fiecare din aceste solutii si servicii IT pentru afaceri - consultanta de business, solutii de outsourcing si solutii de infrastructura hardware - se estimeaza pentru anul viitor vanzari de cate 5 milioane de euro, a mai spus Augustin Dragan.

Sistec-SBsol a lansat a treia versine a solutiei IT Cogito, implementata pe platforma Microsoft. Solutia asigura o informatizare a fluxurilor dintre departamentele unei companii si ofera managementului acces in timp real la resursele si datele companiei. "Tinta unei astfel de solutii sunt IMM-urile cu o cifra de afaceri intre 1,5-5 milioane euro, insa aplicatia poate fi implementata si in companiile de dimensiuni mai mari. In perioada 2004-2007 au fost investite circa doua milioane de euro in dezvoltarea versiunii Cogito 3, iar pentru 2008 se estimeaza un buget alocat dezvoltarii aplicatiei de 500.000 euro", a spus directorul executiv Sistec-SBsol.

Sistec-SBsol are peste 300 de angajati si ofera consultanta pentru organizarea fluxurilor de business ale companiei, implementarea solutiilor de software, solutiilor de infrastructura hardware (solutii de interconectare, solutii centralizate si locale de procesare si stocare a datelor, solutii de securitate si management al cladirilor). Printre parteneriatele Sistec-SBsol se numara SAP, HP, Microsoft, IBM, Fujitsu Siemens, Delta, Planet si altii. Conducerea companiei estimeaza ca pana la finalul anului echipa Sistec-SBsol va ajunge la aproximativ 400 de specialisti, iar anul viitor la 500.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.