O companie chineza tanara a ajuns in top 3 producatori de smartphone

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 12:45
1573 citiri
O companie chineza tanara a ajuns in top 3 producatori de smartphone
Foto: Xiaomi

Compania chineza Xiaomi a devenit, la numai trei ani de la intrarea pe piata, al treilea mare producator de smartphone, fiind depasita numai de Samsung Electronics si Apple, conform ultimelor date din industrie.

Xiaomi a avut o cota de 6% in trimestrul iulie-septembrie pe piata smartphone-urilor, unde au fost vandute 320 de milioane de unitati. Samsung a pastrat prima pozitie, cu o cota de 25%, care s-a redus, insa, cu 10 puncte procentuale fata de acelasi interval din anul trecut, ca urmare a cresterii competitiei din piata, scrie Reuters, citand date furnizate de compania de analiza Strategy Analytics

In acelasi timp, cota detinuta de Apple pe piata smartphone-urilor a coborat pana la 12%.

"Xiaomi a fost cel mai performant competitor din piata", a declarat directorul executiv al Strategy Analytics, Neil Mawston. "Samsung continua sa se confrunte cu Apple pe segmentul high-end al pietei, cu Xiaomi si Huawei, pe middle-end, si cu Lenovo si altii vendori pe celelalte piete".

Xiaomi a fost principalul competitor pe pietele din China si din India, in aceasta din urma intrand recent printr-un parteneriat exclusivist cu magazinul online Flipkart.

#Xiaomi smartphone, #xiaomi apple samsung , #Cota de piata