Samsung intra in cursa pentru crearea masinii care se conduce singura, alaturi de Apple si Google

Marti, 02 Mai 2017, ora 17:25
4691 citiri
Samsung intra in cursa pentru crearea masinii care se conduce singura, alaturi de Apple si Google
Foto: Gizmodo.co.uk

Guvernul sud-coreean a dat unda verde companiei Samsung pentru a incepe testele in trafic cu prototipul unei masini autonome, compania urmand sa foloseasca inteligenta artificiala pentru a studia modul in care autovehiculul evolueaza pe vreme rea sau in fata unor obstacole neasteptate.

Pana acum, oficialii de la Seul au permis desfasurarea unor astfel de teste doar de catre companii auto, precum Kia sau Hyundai, si de grupuri de cercetatori din cadrul universitatilor locale, intrarea in cursa pentru crearea unui automobil autonom a unei companii din sfera electronicii fiind o premiera in Coreea de Sud, anunta CNN Money.

In acelasi timp, proiectul Samsung se anunta o continuare a rivalitatii celebre din piata smartphone dintre sud-coreeni si rivalii americani de la Apple, care lucreaza de asemenea la varianta unei masini driverless.

Samsung si-a manifestat pentru prima data interesul fata de tehnologiile driverlesss inca din 2015, intre timp achizitionand si doua companii americane specializate in crearea de tehnologii destinate masinilor fara sofer: Harman si Tetra Vue.

Cursa pentru lansarea primului automobil autonom a fost deschisa de Google, dar de atunci s-au mai inscris la start si companii precum Apple, Baidu, Uber, Didi sau deja cunoscutii producatori auto Ford si General Motors.

Tendinta gigantilor IT de a investi in acest sector este mare, in conditiile in care masina viitorului ar putea reprezenta un produs la fel de bine vandabil ca un telefon mobil pe vremuri, cred unii analisti.

"Masina autonoma a devenit viitorul dispozitiv mobil, iar companiile IT vad aici o oportunitate", sustine Robin Zhu, analist al Bernstein.

Pe de alta parte, reprezentantii firmei sud-coreene sustin ca nu intentioneaza sa devina peste noapte producatori auto, ci doar sa puna la punct platforma tehnologica necesara functionarii unei masini fara sofer, ulterior aceasta urmand sa fie vanduta direct companiilor din industria auto.

Pentru testele in Coreea de Sud, Samsung a ales sa foloseasca un automobil Hyundai pe care a instalat diversi senzori si camera video necesare ghidarii masinii in trafic.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#teste masina driverless Samsung, #tehnologii driverless, #masini autonome , #Investitii