Samsung se indeparteaza de competitori: Investitie record de 41,4 miliarde de dolari in 2012

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 08:23
3040 citiri
Samsung se indeparteaza de competitori: Investitie record de 41,4 miliarde de dolari in 2012

Samsung va investi suma record de 41,4 de miliarde de dolari in 2012, la nivel global, urmarind sa-si consolideze pozitia de lider pe piata de ecrane plate si procesoare pentru telefoane mobile.

Samsung, companie recunoscuta pentru investitiile majore in tehnologii noi, planuieste sa investeasca in procesoare si ecrane OLED, chiar si in contextul unui mediu economic dificil,dorind sa aiba acelasi succes ca si cu ecranele LCD si procesoare pentru computere, scrie Reuters.

"E clar ca Samsung detine lichiditati importante pentru a paria atat in noile tehnologii. Nicio alta companie IT nu se poate compara cu ea, in ceea ce priveste investitiile si astfel, gaseste noi surse de venituri, extinzand decalajul fata de concurentii sai", sunt de parere analistii.

Din totalul invesitiilor, capitalul de cheltuit va creste cu 11% fata de anul trecut, se mentioneaza intr-un comunicat al Samsung.

In ceea ce priveste cheluielile de capital, analistii se asteapta ca 21 de miliarde de dolari, sa vina de la divizia Samsung Electronics, cea mai mare firma IT din lume in ceea ce priveste cifra de afaceri.

Se estimeaza ca investitiile in procesoare de sistem (SYSTEM CHIPS) precum procesoarele pentru telefoane mobile si senzori folositi in cadrul smartphone-urilor, tabletelor si aparatelor foto, se vor ridica la 6,5 miliarde de dolari, cu un miliard mai mult decat anul trecut, in timp ce investitiile in ecrane OLED vor ajunge la 6 miliarde de dolari, cu 2 miliarde mai mult decat in 2011.

Samsung Electronics produce procesoare mobile nu numai pentru Galaxy, linia sa de produse mobile, ci si pentru iPhone si iPad, iar divizia sa de ecrane, Samsung Mobile Display, detine monopolul pe piata furnizorilor de ecrane OLED, utilizate in principal in gadget-uri mobile si care vor inlocui pe piata ecranele LCD.

Cifra de afaceri legata de ecranele OLED va depasi 20 de miliarde de dolari pana in 2018, potrivit estimarilor unei firme de cercetare din domeniu.

Samsung este cel mai mare gigant IT din Coreea si detine in jur de 80 de companii, iar cifra sa totala de afaceri reprezinta 20% din PIB-ul Coreei de Sud, estimat la 822 de miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#samsung, #investitii Samsung, #samsung electronics, #cifra afaceri Samsung , #Investitii