Samsung vrea sa investeasca in parcuri solare in Romania

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 14:40
2307 citiri
Samsung vrea sa investeasca in parcuri solare in Romania

Samsung vrea sa investeasca in constructia de parcuri solare in Romania, a declarat, miercuri, Park Robyug, ambasador pentru energie si resurse in Ministerul coreean pentru Afaceri Externe si Comert.

Obiectivele vor fi realizate pentru productia de electricitate, conform Mediafax.

Samsung analizeaza doua locatii pentru constructia a doua parcuri solare in judetul Giurgiu, a declarat Robyug, prezent la Bucuresti la o conferinta pe tema energiilor regenerabile.

Cele doua proiecte ar insuma o capacitate instalata de 45 MW.

Pana in prezent, grupul sud-coreean a derulat proiecte similare in Bulgaria pana in prezent.

Samsung, cel mai mare producator de telefoane, are, de asemenea, operatiuni de productie de echipamente pentru sectorul energiei regenerabile, precum panouri solare, dar este activ si in domeniul dezvoltarii de parcuri eoliene si solare.

Alta companie coreena, Photovoltaic New Horizon (PNH), are proiecte in productia de energie in parcuri solare in Romania.

Potrivit lui Park, PNH a inceput deja constructia a trei parcuri fotovoltaice, in Alexandria si Giurgiu, care ar urma sa fie finalizate anul viitor.

"Parcul fotovoltaic din Alexandria, de 60 MW, este estimat sa fie finalizat in 2013. Alte doua unitati, de trei MW si cinci MW, sunt in constructie in Giurgiu", a mai spus Park.

#Samsung parc solar Romania, #Samsung investitii parcuri solare, #Samsung energie alternativa, #parcuri solare Romania , #Investitii