Razboiul nesfarsit dintre Samsung si Apple: Care sunt ultimele acuze

Luni, 06 August 2012, ora 11:50
2407 citiri
Razboiul nesfarsit dintre Samsung si Apple: Care sunt ultimele acuze

Samsung acuza Apple ca incearca sa schimbe opinia martorilor din cadrul procesului care se desfasoara intre cele doua companii intr-o curte federala din SUA.

Conform avocatilor Samsung, apararea Apple a avut intalniri cu diversi experti pentru a le influenta opinia cu privire la dovezile aduse in fata instantei, scrie CNET.

Un grup de experti a finalizat, pe 1 august, un raport cu privire la trei brevete legate de tehnologii 3G. Samsung considera ca Apple a incalcat aceste brevete in constructia iPhone 4, iPhone 4S si iPad2. Desi raportul era finalizat deja de cateva zile, sud-coreeni au primit o erata, in cursul zilei de duminica, in care se mentiona ca parerea a doi experti s-a schimbat.

Katrina Howard, avocatul Samsung, a spus ca apararea Apple a avut cel putin o intalnire cu expertii respectivi pentru a-i convinge sa isi schimbe opinia. Ea continua si spune ca erata ar fi trebuit sa fie trimisa inca de sambata si ca, daca doi dintre experti si-au schimbat parerea, ei ar trebui sa apara in fata judecatorului si sa spuna ce s-a intamplat.

Proces nou, acuze vechi

Scandalul dintre cele doua companii dureaza de mai multi ani. Dupa ce si-au dus lupta in numeroase tari, pe mai multe continente, cei doi giganti IT au ajuns in fata unei curti federale din California. In timp ce Apple spune ca Samsung i-a furat ideea de design din dorinta de a-i intrece in vanzari, Samsung spune ca brevetele Apple sunt invalide.

Apple cere daune de miliarde de dolari de la Samsung si doreste blocarea de la vanzare a unora dintre cele mai populare produse ale companiei din cauza copierii design-ului. Compania din Cupertino aduce in prim plan si o schema care evidentiaza schimbarile in felul in care arata produsele celor de la Samsung de-a lungul anilor, dar mai ales dupa lansarea iPhone si iPad.

Samsung isi bazeaza argumentele pe faptul ca, daca Apple castiga, procesul inovativ al companiilor din industrie va fi stopat. In plus, ei afirma ca Apple nu ar fi reusit sa ajunga in pozitia actuala daca nu s-ar fi folosit de tehnologiile Samsung si al altor companii.

Secretele Apple

Din cauza acestui proces, Apple s-a vazut nevoita sa dezvaluie o serie de secrete pe care probabil nu ar fi vrut sa ajunga la urechile concurentei. Detalii despre crearea iPhone si iPad, despre strategia de productie si bugetele de publicitate, dar si despre procesul decizional din interiorul companiei, au ajuns in presa si au fost, in ultimele zile, intoarse pe toate partile de jurnalisti, experti si fani.

Secretele Apple ies la iveala. Afla ce se intampla in spatele cortinei

In plus, din cauza procesului a iesit la iveala si faptul ca seful Apple, regretatul Steve Jobs, a fost receptivi la ideea unui iPad de 7 inci, produs care este in planurile companiei pentru perioada urmatoare.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#proces samsung apple, #proces brevete Samsung Apple , #Management