Samsung: Divizia de LCD-uri devine companie

Luni, 20 Februarie 2012, ora 19:06
1936 citiri
Samsung: Divizia de LCD-uri devine companie

Samsung Electronics intentioneaza sa transforme divizia de LCD-uri intr-o companie de sine statatoare, intr-un efort de a readuce pe profit acest segment de business.

Tendinta pietei este de a se indrepta spre televizoare de generatie noua, cu tehnologie OLED, lucru care a dus la reducerea considerabila a preturilor pentru LCD-uri si transformand divizia corespunzatoare a Samsung intr-o afacere neprofitabila. Astfel, compania sud coreeana doreste sa se concentreze asupra televizoarelor OLED, iar oficialii companiei iau in considerare fuziunea noii companii rezultate in scindare cu firme afiliate grupului Samsung, scrie Wall Street Journal.

Divizia LCD va fi separata de Samsung si transformata intr-o companie noua, numita Samsung Display Co., care ar uma sa fie lansata la 1 aprilie. Noua companie va avea un capital de aproape 670 milioane dolari, iar Samsung Electronics va detine o parte din actiuni.

Samsung Display Co ar putea sa fuzioneze cu diversi afiliati ai grupului, precum Samsung Mobile Display sau S-LCD pentru a obtine o pozitie importanta in piata atat din punct de vedere al ecranelor LCD, dar si al celor OLED.

Samsung Mobile Display, compania in care sunt implicate atat Samsung Electronics, cat si Samsung SDI, domina piata de televizoare cu display OLED, cu o cota de piata de 95%. S-LDC este o companie in care au colaborart atat Samsung Electronics, cat si Sony Corp. Dupa sapte ani si multe miliarde de dolari investite in fabrici care nu au adus profit, ambele companii au decis sa incheie contractul.

OLED, tehnologia viitorului

Analistii sustin ca aceasta scindare era asteptata inca de la despartirea de Sony in luna decembrie 2011, iar compania este preocupata acum de realizarea de televizoare cu display OLED de dimensiuni mari.

"Trecerea la televizoare OLED este inevitabila. Nu exista niciun motiv pentru ca Samsung sa mai investeasca in business-ul cu LCD-uri. E mai bine sa investeasca in tehnologia OLED", a declarat analistul Song Myung-sub al HI Investment & Securities.

Divizia de LCD-uri a Samsung Electronics a avut pierderi de aproape 670 milioane dolari in 2011. In schimb, cifra de afaceri legata de ecranele OLED va depasi 20 miliarde de dolari pana in 2018, conform estimarilor unei firme de cercetare in domeniu, indicand astfel ca directia pe care merge Samsung este cea corecta.

Samsung este cel mai mare gigant IT din Coreea si detine in jur de 80 de companii, iar cifra sa totala de afaceri reprezinta 20% din PIB-ul Coreei de Sud, estimat la 822 de miliarde de euro.

In ultimul trimestru al anului 2011, compania a avut un profit net de 3,5 miliarde de dolari, in crestere cu 17% fata de aceeasi perioada a anului precedent. La nivelul intregului an 2011, profitul net al Samsung a fost de 12,1 miliarde dolari, cu 15% mai mic decat in 2010, iar succesul companiei a fost datorat, in mare parte, vanzarilor spectaculoase de smartphone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#samsung divizie LCD, #scindare divizie LCD Samsung Electronics , #Management