Samsung Electronics a pierdut pozitia de lider in China si India

Marti, 05 August 2014, ora 16:40
3396 citiri
Samsung Electronics a pierdut pozitia de lider in China si India

Samsung Electronics, lider pe piata mondiala a telefoanelor mobile, a pierdut aceasta pozitie in China si india, in favoarea unor producatori locali de dispozitive mai ieftine.

Xiaomi Corp. a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri in China, in trimestrul al doilea, in timp ce Micromax Informatics a realizat cele mai mari vanzari pe piata telefoanelor mobile din India, potrivit datelor publicate in aceasta saptamana de companiile de cercetare a pietei, transmite Bloomberg.

In ambele cazuri, Samsung a coborat pe pozitia a doua.

Profitul si vanzarile Samsung sunt in scadere, cumparatorii preferand, in locul smartphone-urilor Galaxy, aparatele mai ieftine furnizate de producatori locali.

Xiaomi mentine preturile la un nivel scazut prin vanzari prin intermediul site-ului propriu, in timp ce Micromax ofera modele cu o durata mai lunga de viata a bateriei si capacitate dual-SIM, pe o piata unde operatorii nu subventioneaza telefoanele.

"Xiaomi si alti producatori mici din India se dezvolta foarte rapid. Daca pierzi cota de piata, este greu sa o recuperezi, astfel ca Samsung va continua sa lanseze cat mai multe telefoane pentru a-si mentine pozitia dominanta pe piata smartphone", a declarat Cho Woo Hyung, analist la Daewoo Securities in Seul.

Xiaomi a devenit numarul 1 in China cu livrari de 15 milioane de telefoane in trimestrul al doilea, care i-au conferit o cota de piata de 14%, potrivit companiei de cercetare a pietei Canalys.

Samsung a livrat pe aceasta piata 13,2 milioane de aparate, echivalente cu o cota de 12%.

Compania Xiaomi a fost infiintata in 2010 si vrea deja sa se extinda pe 10 piete, intre care India, Brazilia si Rusia.

In China au fost vandute in trimestrul al doilea 108,5 milioane de telefoane, respectiv 37% din livrarile la nivel mondial, potrivit Canalys.

Lenovo Group a ocupat pozitia a treia pe piata chineza in trimestrul al doilea, cu vanzari de 13 milioane de telefoane.

Samsung a raportat saptamana trecuta cel mai mic profit trimestrial din ultimii doi ani, in scadere cu 24,6%, la 7,03 miliarde de dolari, pe fondul cresterii cheltuielilor de promovare a telefoanelor mai ieftine. In China, livrarile Samsung au scazut cu 15% in trimestrul al doilea, potrivit Canalys.

Cota de piata a Samsung Elecronics la nivel mondial a scazut la 25,2% in trimestrul al doilea, compania fiind urmata in ordine de Apple, Huawei si Lenovo, potrivit Strategy Analytics.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Samsung Electronics China, #vanzari Samsung, #profit samsung , #Profit