Samsung se asteapta la profit record pentru trimestrul al treilea

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 10:17
1386 citiri
Samsung se asteapta la profit record pentru trimestrul al treilea

Grupul sud-coreean Samsung a anuntat, vineri, ca se asteapta la profit operational record pentru pentru trimestrul al treilea, insa estimarea producatorului de electronice indica o incetinire a cresterii castigurilor, in contextul saturarii pietei smartphone.

Samsung, cel mai mare producator de smarphone-uri din lume, se asteapta la un profit operational de 9.900-10.300de woni (9,2-9,6 miliarde de dolari) pentru perioada iulie-septembrie. Grupul a raportat un profit operatiuonal record de 9.500 miliarde de woni in trimestrul al doilea, potrivit Wall Street Journal.

Estimarea inaintata de grup reprezinta o crestere de 23-28% fata de perioada similara a anului trecut, dar o incetinire fata de avansul anual de 47,5% inregistrat in trimestrul al doilea. Samsung obtine doua treimi din profitul operational din afacerea de telefonie mobila.

Vanzarile s-ar putea situa la 58.000-60.000 de miliarde de woni, in urcare cu 11-15% comparativ cu trimestrul al treilea al anului anterior.

Samsung si Apple controleaza o mare parte din piata smartphone-urilor scumpe, dar concurenta este in crestere, scrie Wall Street Journal.

Analistii estimeaza ca Samsung a livrat in trimestrul al treilea 85-89 milioane de smartphone-uri. Grupul a avut in perioada respectiva o cota de piata la nivel global de 33,1%, in timp ce Apple a ocupat pozitia a doua, cu 13,6%, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics. Samsung nu publica date referitoare la numarul de telefoane vandute.

Grupul va publica rezultate financiare la sfarsitul lunii octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#profit record Samsung, #rezultate financiare Samsung 2013, #vanzari Samsung , #Profit