Samsung nu simte criza: Profitul companiei a crescut cu 17%

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 08:50
1867 citiri
Samsung nu simte criza: Profitul companiei a crescut cu 17%

Profitul Samsung Electronic pe trimestrul al patrulea din 2011 a crescut cu 17% pe fondul cresterii vanzarilor la smartphone. Astfel, gigantul asiatic a reusit sa tina pasul cu principalul rival, Apple.

Venitul net a fost de 4.000 de miliarde won (3,6 miliarde de dolari), fata de 3.420 de miliarde won, suma inregistrata cu un an in urma, potrivit Bloomberg

Vanzarile companiei au crescut cu 13% la 47,3 miliarde won, potrivit unei estimari preliminare anuntate pe 6 ianuarie.

Samsung a vandut anul trecut mai multe smartphone-uri decat Apple. Popularitatea modelelor Galaxy a ajutat compania coreeana sa ajunga la un record de 300 de milioane de telefoane vandute.

"Incetinirea cresterii economice nu va fi o problema pentru vanzarile telefoanelor. Doar Samsung si Apple se vand in aceste zile", spun analistii in domeniu.

Profitul operational a fost de 5.300 miliarde won. iar venitul net a scazut cu 15% pana la 13.700 miliarde won.

Actiunile Samsung au crescut cu 0,4% pana la 1.117.000 won pe Bursa din Coreea, la 11:34 a.m. In ultimele 12 luni, actiunile companiei au crescut cu 12%. Samsung s-a plasat in top in 2011 dupa numarul vanzarilor la telefoane, dublandu-si cota de piata la 19,9%, cu toate ca in cel de-al patrulea trimestru, Apple a vandut mai multe telefoane mobile.

Apple a avut o cota de piata de 19%, dupa vanzarea a 37 de milioane de iPhone-uri in cele trei luni, incheiate in luna decembrie. Pe 25 ianuarie, Apple a anuntat ca profitul sau trimestrial s-a dublat la 13,1 miliarde de dolari.

"Samsung planuieste sa ofere mai multe telefoane si tablete in acest an si se gandeste cand sa lanseze urmatoarea versiune a telefonului Galaxy", a declarat Lee Hee Young, vice-presedinte la Telecommunication Business.

Vanzarile Galaxy II, care au inceput in luna mai au depasit 10 milioane de unitati, mai multe decat orice alt exemplar Samsung. Smartphone-urile utilizeaza sistemul de operare Android.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#samsung rezultate financiare 2011, #samsunt vanzari smartphone, #samsung galaxy, #profit samsung 2011 , #Rezultate financiare