Apple a castigat procesul: Samsung are de platit 1,051 miliarde de dolari

Sambata, 25 August 2012, ora 11:02
2219 citiri
Apple a castigat procesul: Samsung are de platit 1,051 miliarde de dolari

Compania Samsung trebuie sa plateasca nu mai putin de 1,051 de miliarde de dolari despagubiri companiei Apple, pentru incalcarea mai multor brevete de inventie, potrivit deciziei anuntate vineri de tribunalul federal din California.

Cel mai mare proces din Statele Unite intentat in ultimele decenii pentru incalcarea brevetelor, care are loc intre Apple si Samsung, a ajuns la un verdict.

Juratii de la procesul dintre Apple si Samsung, care s-a judecat la tribunalul federal din San Jose, California, au avut de raspuns la peste 600 de intrebari, formularul de verdict avand nu mai putin de 20 de pagini, potrivit Bloomberg.

In aceasta victorie la domiciliu pentru gigantul din Silicon Valley, juratii au respins contraacuzatiile formulate de Samsung impotriva Apple pentru incalcarea a cinci brevete de inventie, pentru care sud-coreenii cereau despagubiri in valoare de 421,8 milioane de dolari.

Apple, care i-a acuzat pe sud-coreeni au copiat iPhone-ul si iPad-ul, a cerut daune de pana la 2,75 miliarde de dolari si un ordin de interzicere a vanzarii produselor Samsung pe teritoriul SUA.

Grupul Samsung a anuntat sambata ca va face recurs la decizie.

"Vom actiona imediat, depunand o cerere in vederea rasturnarii acestei decizii si, daca nu vom avea succes, vom face recurs la instanta de apel", au declarat reprezentantii Samsung prin intermediul unui comunicat.

Samsung deplange faptul ca, prin decizia de vineri, consumatorii americani vor avea mai putine optiuni la dispozitie, pentru care vor plati mai mult.

"Este regretabil faptul ca legea brevetelor poate fi manipulata pentru a acorda unei companii monopolul asupra dreptunghiurilor si colturilor rotunjite sau asupra tehnologiilor care sunt zilnic imbunatatite de catre Samsung si alte companii", se mai arata in comunicat.

Procesul a inceput in aprilie 2011, cand Apple a acuzat Samsung ca unele smartphone-uri si tablete Galaxy produse de compania sud-coreeana imita iPhone-ul si iPad-ul.

Samsung a contraatacat acuzand Apple ca foloseste fara drept mai multe tehnologii brevetate in domeniul telecomunicatiilor.

Cele doua companii, care domina piata smartphone-urilor, se judeca in procese similare in 30 de tari pe patru continente.

#verdict proces Apple Samsung, #castig proces Apple Samsung, #proces Apple Samsung SUA , #stiri Samsung