Ce nu poate face iPhone 5S si poate Samsung Galaxy S4 FOTO

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 16:36
8581 citiri
Ce nu poate face iPhone 5S si poate Samsung Galaxy S4 FOTO
Samsung Galaxy S4 este unul dintre cei mai puternici concurenti ai iPhone 5S

Cel mai nou terminal Apple - iPhone, este la mare cautare pe piata. Primele impresii despre 5S au fost foarte bune, insa cum face fata marelui sau rival, Galaxy S4?

Sunt mai multe lucruri pe care noul terminal Samsung le poate face, insa iPhone 5S nu, spun cei de la BusinessInsider.

Telecomanda Galaxy

Galaxy S4 poate fi folosit ca telecomanda pentru TV. Sursa Foto:BusinessInsider

Terminalul Galaxy are inclus un "bec" cu infrarosu, putand fi folosit ca si telecomanda universala. Acest "bec" este un mic punct negru pe platura superioara a terminalului. De asemenea, are inclusa o functie speciala care descarca date de la furnizorul de servicii TV si poate sugera utilizatorului ce emisiuni sa urmareasca.

Terminalul Samsing are inclus si un chip NFC (near field communication) care permite "convorbiri" cu un al terminal cu acelasi chip inclus. Mai exact, acest chip NFC permite realizarea de plati mobile, sau schimbul de fotografii intre doua astfel de terminale.

Spatiul de stocare poate fi extins si bateria inlocuita

Spatiul; de stocare poate fi marit. Sursa foto: BusinessInsider

Spatiul de stocare poate fi extins pe Galaxy S4, prin introducerea unui card MicroSD normal. Acesta este si ieftin, un card de 32GB costand circa 20 de dolari.

Pe langa acestea, bateria acestuia poate fi inlocuita, ceea ce este, de multe ori, un beneficiu major. Niciun smartphone nu are o baterie "perfecta", asa ca optiunea de inlocuire poate fi benefica.

Bateria poate fi inlocuita. Sursa Foto: BusinessInsider

Poti vedea video Full HD pe un ecran de 5 inch

Galaxy S 4 permite redarea de filme full HD 1080p, ceea ce iPhone, si multe alte terminale din clasa superioara, nu o pot face.

De asemenea, are un ecran de 5 inch, cu un inch "intreg" mai mare decat ecranul de pe iPhone 5S.

Jocuri, filme, melodii, impartite cu prieteni

Utilizatorul de Galaxy S4 poate rula jocuri, imparti fotografii si asculta melodii cu un alt detinator de Galaxy S4, prin aplicatia Group Play. Conexiunea se realizeaza WiFi. Iphone 5S permite doar schimbul de fisiere simple, cum ar fi fotografii, link-uri sau date de contact.

Camera are o multime de functii noi. De exemplu, pot fi sterse automat figuri neclare din fundal sau pot fi facute fisiere gif. Camera terminaluli iPhone 5S are permite doar filmarea cu viteza redusa si are cateva filtre incluse, ca Instagram.

Ecranul sta aprins cat timp utilizatorul il foloseste

Functia Smart Stay mentine ecranul terminalului Galaxy S4 aprins, atat timp cat utilizatorul priveste la el. Functia poate detecta ochii utilizatorului prin camera frontala. Functia este foarte utila deoarece evita "intunecarea" ecranului cand utilizatorul citeste ceva.

Cablul microUSB este mai raspandit. Sursa Foto; BusinessInsider

Acest terminal Samsung are o mufa micro USB pentru alimentare si sincronizare cu PC-ul. Acest tip de cablu este mult mai usor de gasit decat unul Apple cu port Lighting, cum are iPhone 5S.

In acelasi timp, utilizatorul poate rula doua aplicatii in acelasi timp, pe acelasi ecran.

Doua aplicatii afisate in acelasi timp. Sursa Foto: BusinessInsider

#Samsung Galaxy S4, #iphone 5S, #apple samsung, #functii smartphone , #stiri Samsung