Ecranele curbate, inovatia cu care Samsung spera sa recastige piata smartphone

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 13:51
2188 citiri
Ecranele curbate, inovatia cu care Samsung spera sa recastige piata smartphone
Foto: Redmond Pie

Samsung Electronics vrea sa-si recastige pozitia pe piata smartphone-urilor cu un telefon cu ecran curbat si cu tehnologie avansata inclusa.

Cu toate ca gigantul sud-coreean detine deja in oferta astfel de terminale, cum este Galaxy Note Edge, care iese in evidenta in fata multimii de telefoane mari cu ecran plat, castigurile sale vor depinde de costurile de productie, dar si daca ii va convinge pe dezvoltatorii de aplicatii sa isi adapteze produsele la noul format, scrie Reuters.

Samsung va avea cel mai slab profit din ultimii trei ani, facand fata cu greu asaltului venit din partea rivalilor chinezi, cum sunt cei de la Xiaomi si Lenovo, care produc telefoane pe care cumparatorii le prefera datorita preturilor scazute.

Samsung Electronics, care conform analistilor, va avea o scadere de o treime a profitului operational in acest an, lanseaza mai multe telefoane mid-tier pentru a contracara modelele mai ieftine ale rivalilor sai. Dar si o inovatie high-tech din segmentul premium ar putea sustine compania, de asemenea, intr-o industrie pe care firma de cercetare CCS Insight o vede in crestere, de la 289 miliarde dolari in acest an, la 331 miliarde dolari in 2018.

Note Edge nu este primul dispozitiv care nu are ecran plat. Dar ecranul curbat al dispozitivul este proiectat pentru a fi mai mult decat un simplu element de design, oferind accesul la comenzi rapide pentru aplicatii, precum si personalizarea acestora.

Cat costa Note Edge

Note Edge este diferit fata de rivalii sai din clasa premium, printre care se regasesc si modelele Apple iPhone 6 Plus, LG G3 si HTC One M8.

Foto: Redmond Pie

Note Edge este disponibil in Coreea de Sud, de la sfarsitul lunii octombrie la un pret de aproape 1.000 de dolari, si in Japonia, iar curand va fi lansat si in SUA. Modelul este apreciat de presa de specialitate, dupa o perioada in care Samsung nu reusea sa-si impuna produsele in fata concurentilor.

Samsung Display si rivalii lor, LG Display, sunt pana acum singurele firme care pot produce in masa ecranele flexibile necesare pentru smartphone-uri curbate, dupa ce au investit mult in dezvoltarea tehnologiei LED-urilor organice. Analistii spun va fi dificil pentru rivalii lor sa produca rapid imitatii.

Samsung Electronics a refuzat sa prezinte estimarile pentru vanzarile sau profitul Note Edge, insa specialistii spun ca ecranele curbate sunt mai greu de produs si mai scumpe. Note Edge se vinde in Coreea de Sud la un pret mai mare cu circa 100 de dolari decat modelul omolog cu ecran plat, Note 4.

In plus, si alte componente, cum ar fi bateria, circuitele si ecranele touch-screen trebuie sa se dezvolte in continuare pentru a tine pasul cu noile modele de ecran. Costurile pe unitate vor ramane relativ ridicate pana cand toate componentele modelului vor fi produse in masa.

Pe langa hardware, Samsung trebuie sa convinga potentialii cumparatori ca noile terminale pot fi utilizate mult mai usor decat cele cu ecran plat.

Si pentru aceasta, trebuie sa incurajeze aparitia de aplicatii care sa ofere utilizatorilor ceva nou, care sa scoata in evidenta curbura ecranului - convingand dezvoltatorii sa investeasca in ceea ce este, deocamdata, un produs de nisa.

"Modificarile importante din industria de telefonie mobila au aparut atunci cand s-a schimbat modul de interactiune", a spus Neil Shah, analist la Counterpoint. "Poate ca Samsung, cu ecranul sau indoit, sau flexibil, ar putea dezvolta un nou mod de interactiune cu dispozitive mobile, dezvoltand un ecosistem in jurul acestuia".

#Samsung Galaxy Note Edge , #stiri Samsung