In Kenya se lanseza telefoanele mobile cu baterie solara

Miercuri, 26 August 2009, ora 12:46
2363 citiri
In Kenya se lanseza telefoanele mobile cu baterie solara

Cea mai mare companie de telefonie mobila din Kenya, Safaricom Ltd., a lansat recent primul celular care se incarca de la soare. 

Pana acum, kenienii care detineau un telefon mobil, care pentru ei nu era deloc un moft, fiind singura legatura cu lumea, vitala in cazul unor probleme de sanatate, spre exemplu, mergeau kilometri intregi pentru a-si incarca bateria la celular. Si asta pentru ca, in unele regiuni din Kenya, deloc putine, curentul electric nu exista.

Insa aceasta problema promite sa se rezolve prin aparitia pe piata a unor telefoane ale caror baterii se incarca de la soare.

Telefonul se comercializeaza cu incarcator clasic, pentru fericitii care sunt racordati la electricitate, dar si cu un panou solar, dupa cum a explicat directorul companiei, Michael Joseph, pentru CNN.

Telefoanele mobile se comercializeaza la pretul de 35 de dolari si sunt produse de compania de telecomunicatii din China ZTE Corp. Safaricom scoate, pentru moment, pe piata 100.000 de celulare. Se asteapta ca aparatele sa se vanda in doar o saptamana.

Kenya, o piata foarte entuziasta pentru celulare

Samsung a scos pe piata un telefon care se incarca de la soare in Barcelona, Spania, tot in 2009, iar in iunie a lansat unul similar in India, o alta tara care are probleme la capitolul racordare la electricitate.

Acest tip de gadgeturi sunt extrem de cautate in tarile aflate in dezvoltare, Samsung planuind sa se extinda cu acest tip de telefon pe pietele asiatice, in Europa si America Latina.

Doar 1,3 milioane de locuitori din cei 37 de milioane ai Kenyei au curent electric. In ciuda acestui impediment, Kenya este una dintre cele mai "entuziaste" piete africane pentru telefoanele mobile. Aproximativ 17 milioane de kenieni folosesc celularul.

#Kenya, #telefoane mobile, #baterie solara , #stiri Samsung