India lanseza tableta low-cost, la pret accesibil pentru studenti

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 19:04
1705 citiri
India lanseza tableta low-cost, la pret accesibil pentru studenti

India a lansat o nou tableta low-cost, numita "Aakash", care ar putea fi vanduta cu doar 35 de dolari si are ca target studentii indieni.

Guvernul tarii spera, astfel, sa se foloseasca de Internet pentru a raspandi si a incuraja educatia in India, scrie Fox Business.

Tableta Akash foloseste sistemul de operare Android si tehnologia touch-screen, are doua port-USB si poate stoca pana la 36GB de date. Dispozitivul nu va fi disponibil pe rafturi si va costa 61 de dolari cu toate caracteristicile pe care le poate avea in plus.

Tableta va fi produsa in Canada de catre DataWind Ltd, insa guvernul indian cauta modalitati de a-l produce pe plan local.

Tableta se doreste a fi o adevarata amenintare pentru Apple, care detine peste 60% din piata locala a producatorilor de tablete, dar si pentru Samsung, care detine 25% din piata. Restul de 15% este destinut de producatorii de tablete low cost.

Astazi, 1.000 de institutii educationale din India sunt conectate la internet wireless de mare viteza, numar pe care guvernul spera sa il creasca, odata lu lansarea Akash.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tableta ieftina, #tableta india studenti, #tableta low cost , #stiri Samsung