LG: performante peste asteptari pentru televizoarele cu ecran plat

Luni, 20 Iulie 2009, ora 10:05
2045 citiri
LG: performante peste asteptari pentru televizoarele cu ecran plat

Divizia LG care produce ecranele pentru televizoare si monitoare cu ecran plat, LG Display, a anuntat pe trimestrul al doilea din 2009 rezultate peste asteptarile analistilor, datorita faptului ca vanzarile de astfel de produse sunt in continuare ridicate, spun specialistii in domeniu.

Veniturile totale ale producatorului de paneluri LCD au fost in crestere cu 16 procente comparat cu anul trecut, iar profitul net a fost de 239 de milioane de dolari, dublu fata de cifra estimata de analistii financiari.

Producatorul a avertizat ca pe trimestrul al treilea va fi obligat sa creasca preturile, in etape.

In China au fost lansate subsidii de stat pentru a schimba televizorul cu tub cu unul cu ecran plat, fapt care a ajutat mult vanzarile totale. Atat LG Display, cat si Sharp sau producatorii din Taiwan au confirmat ca exista o cerere in crestre pe piata.

“Vanzarile vor creste in trimestrul trei cu o cifra sub 10 procente”, a precizat un oficial LG Display.

Cifrele pe trimestrul al doilea au fost prezentate ca “impresionante” de oficialii companiei.

Totusi, analistii nu cred ca trimestrul trei poate fi cu mult mai bun. Vanzarile bune au ajutat compania LG Display sa creasca la bursa cu aproape 66% in ultimele 12 luni, fiind deasupra tuturor problemelor economice.

Profitul net calculat pe ultimele noua luni a scazut cu circa 60% comparat cu perioada similara din anul fiscal anterior.

Profitul operational a scazut cu 76%, acesta fiind impactul global al reducerii preturilor la echipamente si al devalorizarii valutelor, a dolarului in special.

LG Display a anuntat in iunie ca nu poate onora toate comenzile, care depasesc capacitatea fabricilor sale.

Astfel, compania va investi circa 2 miliarde de dolari intr-o fabrica noua, care sa permita o productie mai mare. Noua fabrica ar putea sa fie chiar localizata in China.

Analistii pietei de LCD-uri spun ca pe 2009 vanzarile vor fi mai mari decat se anticipa.

Veniturile totale din vanzarea de televizoare scad datorita reducerii de preturi cu 6% fata de anul anterior, dar cifra este de 76 miliarde de dolari pe an, comparat cu estimarea anterioara de 66 de miliarde de dolari, conform DisplaySearch.

Ca numar de unitati se vand cu 21% mai multe televizoare cu ecran plat, circa 127 de milioane de unitati.

“Cererea de televizoare cu ecran plat ramane robsta datorita subsidiilor guvernamentale”, au recunoscut oficialii LG Display.

Samsung si AU Optronics, cei mai mare rivali LG, raporteaza cifrele saptamana viitoare. Sharp a anuntat deja ca va creste productia.

In iunie, pretul mediu al panelurilor LCD de 37 de inci a crescut cu 4,2%, iar preturile pentru panelurile de monitor, la 19 inci, au crescut cu 14 procente, iar la 15,4 inci au crescut cu 7,7 procente.

#ecran, #lg, #plat, #televizor , #stiri Samsung