Motorola a suferit pierderi de 397 milioane dolari in trimestrul trei si un declin al veniturilor

Joi, 30 Octombrie 2008, ora 16:08
1593 citiri
Motorola a suferit pierderi de 397 milioane dolari in trimestrul trei si un declin al veniturilor

Motorola Inc, cel mai mare producator american de telefoane mobile, a afisat pierderi nete de 397 milioane dolari, in al treilea trimestru, iar veniturile companiei au scazut sub asteptarile specialistilor, in ciuda efortului companiei de a-si recastiga pozitia pe piata. Motorola, a afisat in al treilea trimestru pierderi nete de 397 milioane dolari, adica 18 centi/actiune, fata de profitul de 40 milioane dolari, sau 3 centi/actiune, pe care il raportase in aceeasi perioada a anului trecut.


Veniturile companiei au scazut cu 15%, la 7,48 miliarde dolari, sub estimarile specialistilor chestionati de Reuters care preconizau incasari de 7,8 miliarde dolari.


Motorola a exportat 25,4 milioane telefoane in al treilea trimestru, in scadere fata de 37,2 milioane de telefoane exportate in perioada similara de anul trecut.


Pe piata telefoanelor mobile, Motorola are drept concurenti producatorii Nokia si Samsung Electronics, precum si pe Apple Inc, care a lansat recent modelul iPhone.


Motorola estimeaza pentru al patrulea trimestru fiscal un castig pe actiune de aproximativ 2-4 centi si un castig anual cuprins intre 5-7centi/actiune.