O copie chinezeasca a telefonului Samsung Galaxy S4 se vinde cu virus preinstalat

Joi, 19 Iunie 2014, ora 08:42
1914 citiri
O copie chinezeasca a telefonului Samsung Galaxy S4 se vinde cu virus preinstalat

Un smartphone ieftin, produs de o companie chineza si vandut prin retele importante de magazine online, are preinstalat un program de tip malware care colecteaza date despre utilizator, au declarat marti expertii unei firme germane de securitate IT, transmite marti ABC News in editia sa electronica.

Compania germana G Data a anuntat ca a descoperit luna trecuta un cod malware ascuns in liniile de program ale telefonului Star N9500.

Purtatorul de cuvant al companiei germane, Thorsten Urbanski a declarat ca firma a cumparat luna trecuta, de la un magazin online, telefonul dupa ce au fost primite mai multe plangeri despre aparat de la diferiti clienti. Oficialul companiei a declarat ca expertii de la G Data au petrecut mai bine de o saptamana incercand sa dea de urma fabricantului telefonului, fara succes insa.

"Producatorul nu este mentionat. Nici pe aparat, nici in documentatie, nicaieri altundeva", a mai declarat Urbanski.

Agentia Associated Press a descoperit ca telefonul pus la vanzare pe mai multe magazine online din lume este oferit de numeroase companii inregistrate in Shenzen, in sudul Chinei, insa fara a putea gasi o referire la producatorul telefonului.

Reprezentantii companiei G Data au declarat ca programul gasit pe telefonul N9500 poate permite unui hacker sa acceseze date personale, sa efectueze convorbiri nepermise sau sa porneasca microfonul sau camera foto a telefonului. Expertii G Data mai mentioneaza ca datele colectate erau trimise catre un server din China.

Bjoern Rupp, director executiv al unei companii germane de consultanta in domeniul securitatii telecomunicatiilor (GSMK), a declarat ca astfel de cazuri sunt mult mai dese decat isi imagineaza oamenii. La sfarsitul anului trecut furnizorul german de telefoane mobile E-Plus a gasit programe preinstalate pe unele telefoane livrate clientilor.

Telefonul Star N9500 este o clona performanta a telefonului Samsung Galaxy S4, fiind dotat cu un procesor Quad Core de 1,2 GHz, ruleaza sistemul de operare Android 4.2, are o doua camere de 8 MP, 1 GB de ram si 8 GB spatiu de stocare. In plus, acest telefon prezinta si avantajul de a fi dual sim. Pretul de achizitionare a unui astfel de telefon pe site-ul Amazon.com este de aproximativ 160 de dolari, in timp ce un terminal Samsung Galaxy S4 GT-i9500 costa pe acelasi site peste 400 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartphone chinezesc, #clona Samsung Galaxy S4, #program tip malware , #stiri Samsung