Samsung da vina pe Windows 8 pentru scaderea pietei de PC-uri

Sambata, 09 Martie 2013, ora 12:39
1891 citiri
Samsung da vina pe Windows 8 pentru scaderea pietei de PC-uri

Jun Dong-soo, presedintele diviziei de cipuri de memorie din cadrul Samsung, a spus reporterilor, vineri, la COEX InterContinental Hotel din Seol, ca Windows 8 nu a reusit sa determine o crestere a vanzarilor de PC-uri.

Industria PC-urilor nu-si va reveni prea curand, a mai spus oficialul Samsung, citat de catre Tom's Hardware.

Mai mult, reprezentantul Samsung a spus ca noul sistem de operare al Microsoft nu este mai performant decat Windows Vista, daca se ia in considerare cota de piata.

"Piata globala de PC-uri se micsoreaza in ciuda lansarii Windows 8", a spus el reporterilor. "Cred ca sistemul Windows 8 nu ete mai mai bun decat versiunea anterioara, platforma Windows Vista".

Jun Dong-soo a mersi chiar mai departe, afirmand ca nu se asteapta la o crestere a vanzarilor de PC-uri tocmai din cauza sistemului de operare Windows 8.

Comentariile oficialului Samsung sunt dure, chiar daca vin de la o companie care isi trage veniturile in cea mai mare parte din vanzarile de telefoane mobile dotate cu sistemul de operare Android, realizat de Google.

"Lansarea de catre Microsoft a tabletei Windows Surface a intampinat o cerere scazuta", a spus reprezentantul Samsung.

Acesta a mai afirmat ca versiunile anterioare de ultrabook-uri subtiri, cu procesoare Intel, nu au reusit sa se impuna pe piata din cauza sistemului de operare Windows.

Comentariile Samsung vin dupa ce International Data Corporation (IDC) a spus ca in 2013 vanzarile de PC-uri vor inregistra o scadere de pana la 1,3%.

Previziunile sunt bazate pe vanzarile slabe inregistrate in perioada sarbatorilor de iarna, dar si ca urmare a impactului slab pe care l-a provocat in piata sistemul Windows 8. Pe langa aceste motive, IDC a mentionat si micsorarea bugetelor IT din cadrul companiilor, in a doua jumatate a anului 2012.

#Samsung vanzari Windows 8, #cota piata Microsoft Windows 8, #vanzari Windows 2012 , #stiri Samsung