Samsung depaseste Apple si devine numarul 1

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 08:34
2486 citiri
Samsung depaseste Apple si devine numarul 1
Galaxy S II, unul dintre cele mai de succes modele Samsung/SURSA: connect.ro

Samsung a depasit Apple in trimestrul trei al acestui an si a ajuns lider pe piata smartphone-urilor, datorita progreselor tehnologice si proceselor de patent castigate.

Producatorul sud-corean a livrat 27.8 milioane de aparate in ultimul trimestru, cucerind 23.,8% din piata. A depasit, in acest fel, compania americana Apple, care a avut livrari de 17.1 milioane de telefoane ceea ce inseamna 14,6% din piata si locul secund. Pe pozitia a treia ramane producatorul finlandez Nokia, potrivit Bloomberg.

"Vanzarile Samsung se datoreaza constructiei elegante, popularului sistem Android, sub-brandurilor memorabile si distributiei globale extinse, scrie compania Strategy Analitics, care a contorizat livrarile companiilor de pe piata smartphone.

"Samsung a demonstrat ca este posibil, cel putin pe termen scurt, sa te diferentiezi si sa cresti folosind ecosistemul Android", completeaza Strategy Analitics.

Profit mai mic cu 23% fata de anul trecut

Compania Samsung a inregistrat o scadere de 23% a profitului din cauza performantei slabe a diviziei chipurilor de memorie. Aceasta ramura a fost afectata de o scadere globala a pietei chipurilor pentru computer, iar analistii spun ca Samsung ar mai putea intampina dificultati in accest sector pe termen scurt, informeaza BBC.

In ciuda acestor dificultati, profiturile din sectorul gadgeturilor mobile s-au dublat, ajungand la 2.52 trilioane de dolari, datorita modelului Galaxy.

Piata globala a smartphone-urilor este mai mare cu 44% decat anul trecut, inregistrandu-se livrari de 117 milioane de aparate. Totusi, vanzarile Nokia au scazut cu 14%.

Apple si Samsung poarta un razboi al patentelor, acuzandu-se reciproc de furt tehnologic, cu procese inca deschise in Sydney si Milano. Conflictul s-a intensificat dupa ce americanii i-au acuzat pe coreeni ca modelele Galaxy sunt copiate dupa iPhone si iPad.

Samsung, Apple si Nokia au lansat noi produse in aceasta toamna pe fondul cresterii utilizarii telefoanelor mobile pentru navigarea pe internet, vizionarea clipurilor sau accesarea retelelor sociale.

#Samsung vs Apple, #cel mai vandut smartphone, #vanzari smartphone, #vanzari Samsung smartphone , #stiri Samsung