Samsung Galaxy S4 s-a vandut aproape de doua ori mai bine decat S3

Joi, 23 Mai 2013, ora 10:12
2727 citiri
Samsung Galaxy S4 s-a vandut aproape de doua ori mai bine decat S3

Samsung Electronics a anuntat ca a vandut 10 milioane de modele Galaxy S4 la mai putin de o luna de la lansare, noul smartphone atingand acest prag de aproape doua ori mai repede decat predecesorul sau.

Vanzarile Galaxy S4 au depasit 10 milioane de unitati in 27 de zile, fata de 50 de zile in cazul Galaxy S III, a declarat joi pentru Bloomberg purtatorul de cuvant al Samsung, Nam Ki-yung. Modelul, lansat pe 26 aprilie, a atins pragul pe 22 mai, a precizat reprezentantul grupului sud-coreean, transmite Bloomberg.

Samsung este liderul pietei smartphone-urilor la nivel global, estimata la 294 miliarde de dolari pe an. Compania a inregistrat in primul trimestru o cota de piata de 31,7%, fiind urmata in top de APple cu 17,3% si LG cu 4,7%, potrivit datelor Bloomberg Industries si IDC.

Samsung detine 95% din cota de piata pentru dispozitivele Android

Pe de alta parte, cota de piata a Apple dupa valoarea vanzarilor este de 31,8%, deoarece compania mizeaza pe smartphone-uri scumpe, cu o marja de profit ridicata.

Pe langa pozitia de lider al pietei smartphone, Samsung este cel mai profitabil producator de dispozitive cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google. Samsung si-a adjudecat in primul trimestru 95% din profiturile operationale inregistrate de toti producatorii de dispozitive Android, potrivit datelor Strategy Analytics.

Android este cel mai popular sistem de operare pentru dispozitive mobile, echipand 75% din smartphone-urile vandute in primul trimestru la nivel mondial.

In acelasi timp, pentru Romania, analistii au prognozat o crestere a vanzarilor de Galaxy S3, consumatorii urmand sa opteze pentru pretul mai mic al acestui smartphone, in defavoarea facilitatilor oferite de acest ultim model.

Samsung Galaxy S4 va creste vanzarile la S3, dar va musca si din cota iPhone 5

#vanzari Samsung Galaxy S4, #vanzari Galaxy S4 S3, #vanzari smartphone, #record vanzari Samsung , #stiri Samsung