Samsung neaga ca are de gand sa cumpere producatorul BlackBerry

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 10:13
1455 citiri
Samsung neaga ca are de gand sa cumpere producatorul BlackBerry
Samsung nu vrea BlackBerry

Samsung Electronics, al doilea cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, spune ca nu este interesata de achizitionarea RIM, compania care produce BlackBerry, negand astfel zvonurile recente.

Aparitia acestor zvonuri a avut ca efect cresterea cu 8% a pretului actiunilor RIM.

Samsung nu a luat "niciodata" in considerare achizitionarea producatorului canadian de telefoane mobile si nu a existant niciun contact intre cele doua companii, a declarat purtatorul de cuvant al companiei sud coreene, James Chung, citat de Bloomberg.com.

De asemenea, Samsung nu este interesata de o intelegere cu RIM in urma careia sa poata folosi software-ul BlackBerry, dupa cum a mai spus acesta.

Pretul unei actiuni RIM a urcat pana la 17,47 de dolari la inchiderea de marti a Bursei de la New York, dupa ce pe blogul BGR a aparut un post in care se afirma ca Samsung este interesata sa cumpere compania. In articol se mai sustinea ca cei doi producatori nu au ajuns inca la nicio intelegere, deoarece compania canadiana cere un pret prea mare. Autorul blogului nu preciza sursele acestor informatii.

Pretul actiunilor RIM a scazut cu 75%, anul trecut, pe fondul pierderii unei importante cote de piata in fata Apple si a telefoanelor bazate pe Android, incusiv cele produse de Samsung.

#samsung cumpara blackberry, #samsung cumpara rim, #rim faliment, #blackberry faliment, #telefoane mobile, #smartphone samsung, #smartphone apple , #stiri Samsung