Samsung pierde 12 miliarde de dolari din valoarea de piata din cauza vanzarilor slabe de Galaxy 4

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 14:55
2173 citiri
Samsung pierde 12 miliarde de dolari din valoarea de piata din cauza vanzarilor slabe de Galaxy 4

Valoarea de piata a grupului sud-coreean Samsung Electronics Co s-a redus vineri cu 12 miliarde de dolari, dupa ce analistii au estimat ca vanzarile de smartphoneuri Galaxy S4 au incetinit.

Actiunile Samsung Electronics au incheiat sedinta de vineri cu o scadere de 6,2%, cea mai mare scadere zilnica inregistrata in ultimul an, dupa ce grupul sud-coreean a introdus recent doua versiuni mai ieftine ale modelului S4, dand nastere la ingrijorari ca marja de profit a operatiunilor sale mobile va avea de suferit, transmite Reuters.

Scaderea a sters 14.000 de miliarde de woni din valoarea de piata a Samsung care a coborat la 210.200 miliarde woni (188 miliarde de dolari).

Analistii sustin ca ritmul vanzarilor de telefoane Galaxy S4, cel mai nou model de

smartphone lansat de Samsung in luna aprilie, a incetinit in ultima perioada.

"Vanzarile de telefoane mobile din zona high-end sunt sub asteptari, spre deosebire de telefoanele din zona low si mid-end care inregistreaza vanzari solide. Pe masura ce ponderea telefoanelor din zona low si mid-end ar urma sa creasca in portofoliul Samsung, acest lucru a dat nastere la ingrijorari asupra reducerii marjelor si vanzarilor", a declarat Kim Young-chan, analist la Shinhan Investment Corp.

Firma de brokeraj JPMorgan si-a redus cu 20-30% estimarile privind comenzile lunare de telefoane S4 pana la 7-8 milioane din cauza cererii slabe venite din Europa si Coreea de Sud. Scaderea actiunilor Samsung a fost alimentata si de informatiile potrivit carora rivalul Apple va demara luna aceasta un program care va permite utilizatorilor de telefoane iPhone vechi sa le schimbe pentru un model mai nou.

Agentia de evaluare Fitch Ratings a anuntat si ea joi ca nu are de gand sa imbunatateasca ratingul 'A plus' atribuit Samsung din cauza dependentei mari a grupului de piata de produse electronice de larg consum, in special de telefoanele mobile.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#valoare piata Samsung, #pret actiuni Samsung, #valoare Samsung bursa , #stiri Samsung