Samsung: profit mai mic cu 72% in T1

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 09:49
1591 citiri
Samsung: profit mai mic cu 72% in T1

Samsung Electronics, cel mai mare producator de cipuri de memorie, a afisat vineri o scadere cu 72%, la 619 miliarde woni (458,1 milioane dolari) a profitului net din primul trimestru, din cauza scaderii cererii si preturilor de pe piata de profil, relateaza Reuters.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit de 2.190 miliarde woni. Analistii chestionati de Reuters estimasera un profit de 149 miliarde woni.

Profitul operational a atins 148 miliarde woni, fata de 2.150 miliarde woni in primul trimestru din 2008, in timp ce analistii estimasera pierderi operationale de 152 miliarde woni. De asemenea, vanzarile trimestriale au depasit asteptarile, ajungand la 18.600 miliarde woni.

"Credem ca este prea devreme sa ne asteptarm la o revenire a economiei mondiale si a cererii pe termen apropiat", a declarat Robert Yi, seful diviziei de relatii cu investitorii. Acesta a adaugat ca o revenire a pietei de cipuri de memorie sau ecrane cu cristale lichide este putin probabila, dar Samsung spera ca va avea rezultate pozitive pe piata semiconductoarelor si telefoanelor mobile.

Saptamana trecuta, Nokia a raportat o scadere cu 27% a vanzarilor trimestriale si, pentru prima data, pierderi inainte de taxe, in timp ce LG Electronics, rivalul national al Samsung, a anuntat marti ca vanzarile pe piata telefoanelor mobile vor creste cu peste 10% trimestrul acesta, fata de primele trei luni ale anului.

#samsung, #profit, #miliarde, #profil, #trimestru, #vanzari , #stiri Samsung