Samsung renunta la fabricarea de smartphone-uri in China

Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 15:49
4901 citiri
Samsung renunta la fabricarea de smartphone-uri in China
Foto: Pixabay

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anuntat miercuri ca va renunta la productia de telefoane mobile in China, ca urmare a scaderii vanzarilor, pe fondul concurentei din partea producatorilor locali, Huawei si Xiaomi, transmite Reuters.

China este cea mai mare piata din lume dupa numarul de utilizatori de smartphone-uri iar Samsung este cel mai mare producator mondial de telefoane inteligente.

Inchiderea ultimei fabrici de telefoane detinute de Samsung in statul chinez vine dupa ce in iunie a fost redusa productia la uzina din Huizhou iar anul trecut a fost suspendata productia la o alta unitate.

Si alte companii si-au mutat productia din China din cauza costurilor mai ridicate cu forta de munca si a incetinirii economiei, care a redus puterea de cumparare.

De exemplu, Sony si-a inchis fabrica din Beijing unde producea smartphone-uri si va produce telefoane mobile inteligente doar in uzina sa din Thailanda.

In primul trimestru din 2019, cota de piata a Samsung in China a scazut la 1%, de la aproximativ 15% in 2013, pe fondul concurentei din partea producatorilor locali, arata datele firmei de cercetare de piata Counterpoint.

"In China, oamenii cumpara smartphone-uri ieftine de la producatorii locali de telefoane mobile inteligente scumpe de la Apple sau Huawei. Samsung are putine sperante sa-si majoreze cota de piata", a apreciat Park Sung-soon, analist la Cape Investment & Securities.

Fabrica Samsung din Huizhou a fost construita in 1992, si, conform presei sud-coreene, are 6.000 de angajati si a produs 63 de milioane de telefoane in 2017.

In acel an, Samsung a produs pe plan global 394 de milioane de telefoane. In ultimii ani grupul sud-coreean si-a extins productia de smartphone-uri in tari cu un cu cost scazut al fortei de munca, cum ar fi India si Vietnam.

#Samsung renunta fabrica China , #stiri Samsung