Samsung scapa de o mare parte din datoria catre Apple

Marti, 05 Martie 2013, ora 09:48
1918 citiri
Samsung scapa de o mare parte din datoria catre Apple

Actiunile Samsung Electronics au crescut cu 1,1%, luni, dupa ce un judecator american aproape a injumatatit suma pe care producatorul coreean trebuia s-o plateasca producatorului american Apple si a stabilit un nou proces, pentru a recalcula pagubele.

Actiunile Samsung se tranzationau la un pret mai mare cu 0,7%, la cateva minute de la deschiderea bursei.

Oficialii companiei Samsung au anuntat ca un juriu din Statele Unite a decis sa reduca pana la 450,51 milioane de dolari daunele pe care Samsung trebuie sa le plateasca producatorului Apple, potrivit Reuters.

Anul trecut, spre sfarsitul lunii august, un tribunal federal din California a luat decizia ca Samsung trebuie sa plateasca nu mai putin de 1,051 de miliarde de dolari despagubiri companiei Apple, pentru incalcarea mai multor brevete de inventie.

Juratii au respins atunci si contraacuzatiile formulate de Samsung impotriva Apple pentru incalcarea a cinci brevete de inventie, pentru care sud-coreenii cereau despagubiri in valoare de 421,8 milioane de dolari.

Apple a castigat procesul: Samsung are de platit 1,051 miliarde de dolari

"Samsung intentioneaza sa reduca si aceasta suma", au declarat reprezentantii companiei.

Reprezentantii companiei Apple nu au comentat.

Judecatorul Lucy Koh, care a luat decizia reducerii sumei pe care Samsung trebuia s-o plateasca Apple, a declarat ca juriul calculase incorect suma si ca este nevoie de un nou proces pentru a determina si reactualiza suma.

Koh a dispus inceperea unui nou proces care vizeaza pagubele produse de catre 14 dispozitive Samsung, inclusiv Galaxy S2.

Unul din doua telefoane mobile vandute in lume este Apple sau Samsung.

Actiunile Apple au inchis in scadere cu 2,5%, pana la 430,47 dolari, la bursa Nasdaq.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces samsung apple, #despagubiri Samsung Apple, #daune Samsung Apple , #stiri Samsung