Samsung trece la carcasa metalica. Ce succes vor avea noile smartphone-uri

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 12:02
1397 citiri
Samsung trece la carcasa metalica. Ce succes vor avea noile smartphone-uri
Foto: Samsung

Samsung Electronics a prezentat doua telefoane din categoria mid-tier, cu un design premium, in incercarea de a riposta in fata rivalilor sai chinezi care practica preturi scazute.

Problemele Samsung smartphone au inceput la sfarsitul anului trecut si au continuat si in trimestrul al doilea al anului, cand a inregistrat o scadere a cotei de piata, scrie Reuters.

Concurenta a fost acerba in China, cea mai mare piata pentru smartphone, unde Samsung a fost detronata de Xiaomi, care a ajuns lider in al doilea trimestru. Produsele low-end ale Samsung sunt prea scumpe si nu sunt suficient de reprezentative, comparativ cu cele ale Xiaomi sau Lenovo Group, spun analistii.

Galaxy A3 si A5 sunt considerate de analisti ca primul raspuns al Samsung in fata competitorilor. Lansate mai intai in in China, in noiembrie, acestea vor fi primele dispozitive Samsung cu carcase metalice in totalitate, dar si cele mai subtiri ale companiei. Ca dimensiuni, A3 si A5 sunt comparabile cu Galaxy S5, insa rezolutia ecranului este mai mica.

Noile modele sunt incluse de Samsung in clasa de mijloc si vor fi lansate in anumite piete, a anuntat compania sud-coreeana, fara a dezvalui preturile.

Acest anunt, impreuna cu sperantele manifestate in piata cu privire la o crestere a veniturilor, au sustinut actiunile Samsung la bursa din Seul, care au urcat cu 10% in ultima sedinta.

Succesul noilor dispozitive Samsung este discutabil, insa, atat in China, cat si pe alte piete, unde competitorii sai continua sa faca progrese. Comparativ cu A5, de exemplu, Xiaomi Mi4 are o grosime mai mare, insa are un procesor mai rapid si un ecran cu o rezolutie mai mare.

Este asteptat ca Samsung sa lanseze mai multe terminale in viitorul apropiat. De asemenea, compania a admis ca a raspuns prea incet "rapidelor schimbari din piata".

Totusi, obiectivele de profit sunt greu de atins, piata mondiala a smartphone-urilor fiind in crestere datorita terminalelor din segmentul low-end.

Samsung s-a angajat si sa imbunatateasca competitivitatea preturilor practicate. Majoritatea analistilor nu se asteapta la o redresare semnificativa a profitului in segmentul telefoanelor inteligente destinate mediului de afaceri cel mai devreme la jumatatea anului 2015, daca concernul sud-coreean va moderniza linia de produse.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Samsung terminale, #samsung a3 a5 , #stiri Samsung