Samsung va lansa vineri primul sau smartphone pliabil

Joi, 05 Septembrie 2019, ora 13:59
5199 citiri
Samsung va lansa vineri primul sau smartphone pliabil
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Grupul sud-coreean Samsung a anuntat joi ca noul sau model de smartphone pliabil Galaxy Fold va fi disponibil incepand de vineri pe piata din Coreea de Sud, la patru luni dupa ce aceeasi companie a fost nevoita sa amane lansarea din cauza unor probleme la ecranul dispozitivului, transmite AFP.

Cel mai mare producator mondial de smartphone-uri a avut nevoie de opt ani pentru a dezvolta modelul Galaxy Fold, insa, la finele lunii aprilie anul curent, a fost nevoit sa amane lansarea pe piata a produsului in cauza deoarece, la doar cateva zile de utilizare, cei care testau telefonul au descoperit crapaturi in ecranul pliabil al acestuia.

Confruntat cu o scadere a profitului din cauza incetinirii pietei de smartphone-uri, dar si a concurentei din ce in ce mai puternice a producatorilor chinezi, gigantul sud-coreean mizeaza foarte mult pe acest dispozitiv, care costa 2.000 de dolari, pentru a relansa cererea.

Decizia de a amana lansarea noului sau model pe piata a fost o lovitura dura pentru o companie care se lauda cu inovatiile tehnologice, cu atat mai mult cu cat vine la trei ani dupa retragerea modelului Galaxy Note 7, din cauza unor probleme la baterie, care se supraincalzea.

Dupa mai multe luni in care sustine ca a rezolvat problemele la Galaxy Fold, un smartphone pliabil care poate functiona cu noile retele 5G, Samsung a anuntat ca acesta va fi disponibil incepand de vineri in Coreea de Sud, iar ulterior pe o serie de piete alese cu atentie, precum SUA si Franta.

Modelul Galaxy Fold este promovat drept "primul smartphone pliabil din lume", chiar daca rivali, precum Huawei, au intrat si ei in cursa pentru dezvoltarea de telefoane cu ecran pliabil.

#Samsung pliabil, #smartphone Samsung pliabil , #stiri Samsung