Samsung va utiliza un procesor Intel pentru noua tableta Galaxy Tab 3 (surse)

Vineri, 31 Mai 2013, ora 15:17
1762 citiri
Samsung va utiliza un procesor Intel pentru noua tableta Galaxy Tab 3 (surse)

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a decis sa utilizeze un procesor Intel Corp pentru noua versiune a tabletei sale de 10 inchi, Galaxy Tab 3, a declarat o sursa din interiorul companiei pentru Reuters.

Decizia reprezinta o victorie majora pentru producatorul american de chipuri, care pana acum a avut dificultati in a intra pe piata dispozitivelor mobile.

Potrivit unei surse care a dorit sa-si pastreze anonimatul, Samsung a decis sa utilizeze chipul Clover Trail+ produs de Intel pentru cel putin una dintre versiunile tabletei Galaxy Tab 3 10.1, care concureaza cu tabletele iPad produse de Apple.

Pana acum Samsung a utilizat chipurile bazate pe tehnologia dezvoltata de firma britanica ARM Holdings pentru cele mai bine vandute dispozitive mobile ale sale. Grupul sud-coreean utilizeaza procesoare Intel insa pentru linia de tablete ATIV care utilizeaza sistemul de operare Microsoft Windows.

Intel a dominat piata computerelor personale timp de mai multe decenii, insa nu a reusit sa lanseze chipuri care sa-i atraga pe producatorii de smartphone-uri si tablete dupa ce aceste piete au crescut exploziv odata cu lansarea iPhone in 2007 si iPad in 2010.

Potrivit firmei de cercetare Strategy Analytics procesoarele bazate pe tehnologia ARM si produse de Qualcomm Inc, Samsung si Nvidia domina piata, vanzarile fiind prognozate sa ajunga pana la 25 miliarde de dolari in 2016 de la 9 miliarde de dolari in 2011.

O alta firma de cercetare, IDC, estimeaza ca livrarile de tablete vor eclipsa vanzarile de laptopuri in acest an, in timp ce vanzarile de computere personale vor scadea cu 8% in 2013. Samsung controleaza 18% din piata tabletelor.

#Samsung procesor Intel, #Samsung Galaxy Tab 3, #tableta Samsung procesor Intel , #stiri Samsung