Samsung vrea credit de 1 miliard de dolari pentru marirea productiei

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 13:20
1182 citiri
Samsung vrea credit de 1 miliard de dolari pentru marirea productiei
Samsung are nevoie de bani

Cel mai mare producator de chipuri de memorie din lume, Samsung Electronics, planuieste sa emita obligatiuni internationale, pentru prima data din 1997. Scopul este extinderea productiei de procesoare folosite pentru fabricarea device-urilor mobile, inclusiv iPhone.

Compania a trimis cereri de propunere catre diverse banci pentru a imprumuta pana la 1 miliard de dolari, bani ce ar urma sa fie folositi pentru extinderea capacitatii de productie a fabricii din Texas, relateaza Bloomberg.com.

Obligatiunile vor fi emise de catre divizia Samsung din SUA si vor avea o maturitate de cinci ani, dupa cum a declarat James Chung, unul dintre purtatorii de cuvant ai companiei.

Samsung se alatura, astfel, companiilor tehnologice cu un flux mare de lichiditati, cum ar fi Google, care au intrat pe piata obligatiunilor pe masura ce costurile de creditare au scazut. Companiile se confrunta cu o nevoie sporita de fonduri pentru a face fata cererilor tot mai mari de smartphone-uri.

"Samsung va primi, cel mai probabil, un feedback pozitiv din partea investitorilor globali", crede Louis Shin, analist de credit la Woori Investment din Seoul, oras in care se afla si sediul central al Samsung. "Investitorii au un mare apetit pentru companiile cu un rating de credit bun".

#samsung companie, #samsung procesoare, #samsung chip, #samsung venituri, #credit bancar , #stiri Samsung