Samsung vrea sa cumpere producatorul de memorii portabile SanDisk, evaluat la 3,2 miliarde dolari

Vineri, 05 Septembrie 2008, ora 12:15
1748 citiri
Samsung vrea sa cumpere producatorul de memorii portabile SanDisk, evaluat la 3,2 miliarde dolari

Samsung Electronics Co Ltd, cel mai mare producator de chip-uri de memorie din lume, a anuntat ca ar putea cumpara producatorul de memorii portabile SanDisk, evaluat la 3,2 miliarde dolari, o afacere ce ar putea restructura o industrie aflata in dificultate, relateaza Reuters. "Analizam diversele oportunitati in legatura cu SanDisk, insa nu am decis nimic deocamdata", a declarat purtatorul de cuvant Samsung, James Chung, ca raspuns la anunturi potrivit carora grupul sud-corean este interesat de producatorul american de memorii portabile, folosite in dispozitivele de stocare a informatiilor si in aparatura digitala de inalta performanta.


In cazul in care va primi acordul autoritatilor de reglementare, Samsung a anuntat ca ia in considerare cumpararea SanDisk.


Analistii sustin ca o achizitie ar putea schimba raportul de putere din industria memoriilor portabile.


"Cumpararea SanDisk de catre Samsung ar aduce mari pagupe companiei Toshiba", a declarat seful departamentului de cercetare IT din cadrul J-Star Inc, Yoshihisa Toyosaki.


In cadrul unei declaratii, SanDisk a anuntat ca "poarta periodic discutii cu mai multe parti, printre care si Samsung, cu privire la posibile oportunitati de afaceri", insa nu a oferit alte comentarii.


Cotidianul online eDaily a anuntat vineri ca Samsung este interesat de preluarea companiei SanDisk, ale carei actiuni au fost afectate de o scadere a pietei memoriilor, si ca a solicitat consultanta din partea JPMorgan.