Service-ul GSM renaste in plina criza

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 09:55
1362 citiri
Service-ul GSM renaste in plina criza

Valoarea medie a unei reparatii la un telefon mobil este de 17 euro. Afacerea a devenit prospera in timpul fluxului de terminale aduse de romanii care muncesc in strainatate, ale caror aparate trebuiau decodate sau necesitau reparatii.

Pret in care sunt incluse manopera si costul pieselor de schimb folosite. Ionut Gherghe, manager CS Division Samsung Electronics Romania, spune ca acest pret se refera atat telefoane "entry level", cu un pret de vanzare relativ scazut, dar si la aparate "high end", cu un pret situat in jurul valorii de 400-500 de euro. Asta nu inseamna ca toate telefoanele beneficiaza de aceste tarife.

Valoarea unei reparatii, mai ales dupa ce telefonul iese din garantie, poate varia in functie de politica adaosului comercial si de manopera unitatii service, cat si de pretul pieselor folosite pentru reparatie.

De exemplu, inlocuirea unei carcase poate ajunge chiar si la 150 de lei. Preturile cresc si la piese, dar si la manopera, cand vine vorba de reparat sau schimbat ecrane. In functie de producator, un display poate ajunge sa coste chiar si 500 de lei.

Specialistii spun ca, in general, apar probleme de display sau la software, si se prefera reparatiile prin inlocuirea placii de baza si mai putin a repararii la nivel de componenta. De multe ori defectele sunt cauzate mai mult sau mai putin de utilizarea necorespunzatoare cum ar fi loviri, imersie in lichide, display spart sau utilizarea de softuri "neoficiale". 

 

#telefoane, # service, # gsm, # reparatii, # costuri, # manopera , #stiri Samsung