Smart TV-urile incep sa prinda la romani Piata a ajuns la peste 100.000 de unitati

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 12:44
2818 citiri
Smart TV-urile incep sa prinda la romani Piata a ajuns la peste 100.000 de unitati

Samsung Electronics a lansat in Romania generatia 2013 de televizoare smart TV, cu preturi de la 1.899 lei (32 inci), pana la 12.299 de lei (55 inci).

Samsung ataca o piata in care exista deja in folosinta peste 100.000 de televizoare de tip smart TV, a declarat pentru Business24 Ana-Maria Pasculescu, product manager TV in cadrul Samsung Electronics Romania.

In primele doua luni ale anului, a mai spus aceasta, 30% din televizoarele vandute in Romania au fost smart TV-uri.

Noua serie de televizoare Samsung beneficiaza de 17 aplicatii locale, de stiri si divertisment, si peste 400 de aplicatii disponibile la nivel international, din libraria dezvoltata de Samsung.

"Anul trecut, spre exemplu, un cumparator roman din cinci a ales un smart TV, la numai doi ani de la lansarea conceptului de televizor inteligent la nivel international. Pentru 2013 estimam ca la trei televizoare vandute, unul va fi inteligent", a afirmat Ana-Maria Pasculescu.

Romanii sunt interesati de smart TV-uri

Potrivit unui studiu realizat de Samsung la nivelul pietei din Romania, pe un esantion de 5.150 de persoane din mediul urban, cu varste intre 22 si 55 de ani, romanii sunt familiarizati cu conceptul de Smart TV si il asociaza mai ales cu accesul la Internet si la aplicatii.

In urma studiului, 81.64% dintre respondenti au declarat ca sunt interesati sa foloseasca Smart TV-ul in principal pentru a naviga pe Internet, 66,69% pentru video on demand, 58,4% pentru a avea acces la aplicatii. In ceea ce priveste utilizatorii de Smart TV, cea mai importanta functie este conecarea Smart TV-ului cu alte aparate din casa (50,4%).

Referitor la intentia de cumparare a unui Smart TV in urmatoarele 6 luni, aproximativ 40% dintre respondentii care nu au inca Smart TV au declarat ca doresc sa achizitioneze un astfel de televizor inteligent si ca sunt interesati de aplicatiile si de facilitatile pe care aceste produse le ofera.

Televizoarele, electronicele preferate ale romanilor

Potrivit reprezentantilor Samsung, peste 7,1 milioane de gospodarii din Romania au televizor, iar media orelor petrecute de romani in fata televizorului este de cinci ore pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smart TV Romania, #smart TV piata Romania, #smart TV lansare Samsung , #stiri Samsung