Sony: vanzarile de electronice merg mai bine ca oricand

Marti, 06 Noiembrie 2007, ora 20:36
1139 citiri
Sony: vanzarile de electronice merg mai bine ca oricand

Dupa ce industria computerelor a anuntat ca vanzarile cresc puternic odata cu apropierea sarbatorilor, cei din domeniul electronicelor au tinut sa asigure investitorii ca si aceste afaceri sunt in plina expansiune, scrie presa americana.Din cauza competitiei intense, dar si a fluctuatiilor de curs valutar, companiile globale au oarece retineri in a face aprecieri pozitive. Totusi, Sony, unul dintre conglomeratele care domina piata mondiala, a anuntat ca afacerile cu electronice merg mai bine ca oricand.

"Comenzile de la marii retaileri, dar si cererea publicului, au crescut simtitor anul acesta", a declarat Stan Glasgow, presedintele diviziei de electronice. Televizoarele cu ecran plat, camerele foto digitale, cele video si laptopurile sunt printre cele mai cautate produse Sony, a dezvaluit el.

Vanzarile cresc ca numar de unitati cu peste 10% pe fiecare segment (doubledigit growth), iar Sony continua sa recupereze terenul pierdut, dupa ani in care s-a chinuit cu restructurarile si relansarile.

"Ar putea sa fie unul dintre cele mai bune sezoane pentru producatorii de electronice", a declarat el referindu-se la perioada de sarbatori care se apropie. "Ma gandesc la asta din cauza pre-comenzilor mari pe care le avem", a explicat Glasgow.

Mergand pe firul speculatiilor, el a spus ca oamenii vor calatori mai putin de sarbatori si vor sta mai mult impreuna cu familiile si acest lucru inseamna ca vor vrea sa se bucure de cele mai noi tehnologii: televizoare, jocuri video, sisteme hi-fi, proiectoare etc.

Al lucru care favorizeaza vanzarile mari il reprezinta decizia autoritatilor americane de a sista orice program TV analog in 2009.
Astfel, consumatorii trebuie sa renunte la vechiul televizor in favoarea celor digitale, pentru ca altfel vor ramane fara programe. Sony incearca acum atat sa se adapteze mai bine cererii pietei, dar si sa fie mai prezenta in diversele dezbateri si discutii din industrie, cum ar fi problema standardelor DVD.

Anul acesta Sony a lansat pentru prima oara o serie de televizoare destinate marilor magazine retail, care sunt mai ieftine decat restul produselor traditionale. Pentru ele s-u ales componente mai ieftine, mergandu-se pina acolo incat nici ecranul LCD nu este facut la fabricile detinute de companie in parteneriat cu Samsung, ci de la fabricile rivale care fac produse mai ieftine.

Pe de alta parte, Sony a inceput sa lanseze produse noi si gadgeturi care sa atraga pasionatii de tehnologie din toata lumea. Un astfel de produs este si televizorul cu ecran OLED, cu diagonala de numai 11 inci. "Vor trece ceva ani pina ce OLED va deveni o tehnologie de masa", au spus oficialii Sony.

In problema DVD-urilor, oficialii Sony raman convinsi ca Blu Ray va invinge in competitia cu HD DVD, iar oficialii companiei spun ca au aflat secretul succesului acestui sistem. Ei acuza sustinatorii HD DVD ca au cheltuit circa 500 de milioane de dolari pentru ca producatorii de filme de la Hollywood sa aleaga acest format cand vor lansa productii noi. Din fericire insa, Sony au propria casa de filme, Sony Pictures.


<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...