Tablete: Samsung are locul 2, la mare distanta de iPad. Are insa o sansa

Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 10:48
2129 citiri
Tablete: Samsung are locul 2, la mare distanta de iPad. Are insa o sansa

Samsung ar trebui sa ia in considerare implementarea unui sistem de operare alternativ pe tabletele sale, potrivit unui raport ABI Research, din care reiese ca Samsung are o crestere mult mai rapida decat Android, sistemul de operare al Google.

Potrivit ABI Research, piata de tablete va ajunge anul acesta la 150 de milioane de dispozitive, reprezentand o crestere anuala de 38%, scrie Tab Times.

Apple este liderul pietei, iPad acaparand 60% din piata in 2012, dar in prezent modelele de tablete cu sistem de operare Android reprezinta 37% din piata.

"Urmatoarea oportunitate ese ca un mare producator sa incerce evadarea fata de pluton si sa se apropie de Apple. Multi considera ca Samsung ar putea fi acest pretendent, desi compania a fost implicata in multe procese in 2012", potrivit reprezentantilor ABI Research.

"Succesul pe care Samsung l-a inregistrat in timpul anului trecut, cu smartphone-urile sale, sistemul de operare Android si Galaxy Note 2, e posibil sa fie transferat catre tablete, in 2013".

Daca Samsung se indeparteaza de Android, cu siguranta nu-i va lipsi know-how-ul necesar pentru gestionarea unui sistem propriu de operare. Compania a anuntat Bada OS in 2009, dar mai taziu a fuzionat acest sistem de operare cu solutia open-source a Intel, Tizen.

In prezent, s-a vehiculat faptul ca Samsung lucreaza la o adaptare a Tizen, pentru smartphone-urile sale.

Windows 7, 9 si RT, impreuna cu BlackBerry, au o cota de doar 3% din piata de tablete.

#piata tablete 2013, #Samsung sistem operare tablete, #tableta Samsung vs iPad , #stiri Samsung