Tabletele care au speriat iPad-ul

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 14:31
4084 citiri
Tabletele care au speriat iPad-ul

La targul CES din Las Vegas, care a reunit cei mai tari producatori din IT, s-au lansat nu mai putin de 80 de tablete. Dintre acestea, cateva se ridica peste nivelul stabilit de iPad-ul celor de la Apple, marii absenti de la CES.

Iata cele mai importante tablete care vor ameninta suprematia iPad-ului, potrivit PC World.

BlackBerry Playbook



Tableta cu ecranul de 7 inch functioneaza pe baza sistemului de operare QNZ Neutrino. Reprezentantii companiei producatoare RIM au subliniat usurinta cu care poate fi "manuit" device-ul, fiind mult mai usor decat iPad.

Galaxy Tab


Desi Galaxy Tab a iesit de ceva vreme pe piata, cei de la Samsung au ales sa se prezinta la CES cu o noua versiune. Aceasta va rula tot pe sistemul Android 2.2, ca si precedenta, insa va avea incorporat Wi-Fi de lipsa caruia s-au tot plans utilizatorii.

Cisco Cius


Cius se adreseaza segmentului corporate. Tableta cu ecranul de 7 inch are Wi-Fi si include functionalitati folositoare pentru afaceri, printre care si setarea device-ului sa ruleze numai anumita aplicatii, importante pentru birou.

Motion CL900


Printre putinele tablete cu Windows 7, CL 900 vine hard-disk-uri de 30 GB sau 62 GB. Aceasta va fi lansata in primavara si va avea un pret sub pragul de 1000 de dolari.

Motorola Xoom


Cu un procesor Nvidia Tegra 2 dual-core ce poate oferi pana la 2Ghz de putere, un ecran tactil de 10,1 inchi, "orchestrate" de sistemul de operare Android 3.0 Honeycumb, Motorola Xoom este una dintre cele mai apreciate tablete de catre analisti.

Are doua camere foto, una frontala si una pe spate, pentru video chat.

LG G Slate


Inca o tableta care va avea instalat Android 3.0 urmeaza sa fie lansata in al doilea trimestru al anului. Oficialii LG nu au dat detalii in legatura cu specificatiile de hardware.

Lenovo LePad


Lenovo s-a prezentat la CES cu o tableta de 10,1 inch, cu Android 2.2. Atunci cand este combinata cu un device hibrid, numit IdeaPad U1, LePad se transforma in monitorul unui netbook care ruleaza Windows.

Asustek Eee Slate EP121


Tableta cu touch-screen-ul de 12 inch poate fi pre-comandata pe Amazon, la pretul de 1100 de dolari. Device-ul dotat cu procesor Core i5 vine cu o tastatura care se conecteaza prin Bluetooth.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#android, #apple, #blackberry, #ces, #ipad, #samsung, #tablete , #stiri Samsung