Toshiba va cumpara echipamente SanDisk in valoare de 1 miliard dolari

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 14:57
2189 citiri
Toshiba va cumpara echipamente SanDisk in valoare de 1 miliard dolari

Compania nipona Toshiba Corp. va achizitiona echipamente in valoare de 1 miliard dolari de la compania partenera SanDiskCorp. pentru sprijinirea activitatii acesteia, in contextul in care SanDisk este tinta unei preluari ostile din partea rivalei Samsung. Actiunile San Disk au pierdut, anul acesta, jumatate din valoare, in contextul in care pe piata mondiala exista o supraoferta de cip-uri, dar analistii sunt de parere ca un contract incheiat cu Toshiba ar putea duce la recuperarea unor pierderi.


SanDisk , cel mai mare producator american de cip-uri de memorie flash, ce detine brevetul asupra acestor componente, va anunta luni, conform asteptarilor, o scadere a castigurilor trimestriale.


Compania a refuzat de doua ori oferta de 26 dolari/actiune din partea Samsung , peste pretul curent, de 15,51 dolari/actiune.


Oficialii Toshiba au declarat ca vor cumpara aproximativ 30% din echipamentele unei companii cu capital mixt detinuta impreuna cu San Disk, companie producatoare de memorii flash tipul NAND, destinate telefoanelor mobile, aparatelor foto digitale si audio portabile. In urma contractului, SanDisk ar beneficia de aproximativ 1 miliard dolari.