Urmatorul pas in domeniul telefoanelor mobile - telefonul cu proiector video

Luni, 02 Iulie 2007, ora 14:16
1020 citiri

Compania SK Telecom, cel mai mare operator de telefonie mobila din Coreea de Sud, va lansa in septembrie o gama de telefoane mobile care pot proiecta pe un perete fotografii si clipuri video cu latura maxima de pana la 50 de centimetri, potrivit paginii electronice a cotidianului Korea Times.

Tehnologia se bazeaza pe un miniproiector laser, de dimensiunea unei monede, dezvoltat anul trecut de compania Iljin Display din Coreea de Sud. Firma Iljin Display colaboreaza inca din 2005 cu producatori coreeni de telefoane mobile precum Samsung si LG.

Iljin Display va mai produce o serie de mini-proiectoare de dimensiunea unui pachet de tigari, care vor putea fi conectate la orice telefon mobil, prin intermediul unui cablu de date. Aparatele vor fi disponibile din toamna in magazinele operatorului coreean SK Telecom, care se va ocupa si de distributia lor pe plan international.

Detaliile despre pretul, calitatea imaginilor sau consumul de energie al echipamentului vor fi facute publice la o data ulterioara.

"Miniproiectoarele vor deveni un nou motor de crestere pentru industria aparatelor mobile de telecomunicatii", a declarat directorul general al Iljin Display, Kim Ha-chul. El a afirmat ca, in cativa ani, telefoanele cu proiector vor fi la fel de raspandite cum sunt astazi telefoanele cu camera video.

Reprezentantii Iljin Display au explicat ca videoproiectoarele clasice sunt voluminoase deoarece contin trei panouri LCD din sticla, cate unul pentru fiecare culoare componenta a semnalului video (rosu, verde si albastru). Tehnologia dezvoltata de Iljin Display foloseste insa un singur panou, care isi schimba culoarea semnalului luminos la un interval de o milisecunda. Noua tehnologie permite miniaturizarea proiectoarelor si micsorarea costurilor de productie, ceea ce face posibila includerea lor in aparate de mici dimensiuni. Cel mai mic panou LCD realizat de companie are doar sase milimetri latime

Compania Iljin Display face parte dintr-un grup detinut de Iljin Diamond Manufacturing Company, care este unul dintre cei mai mari producatori din lume de diamante sintetice pentru uz industrial. Procesele tehnologice folosite in productia diamantelor sintentice sunt folosite de Iljin Display pentru a realiza panourile LCD din sticla, care sunt componentele esentiale ale proiectoarelor. De asemenea, grupul Iljin mai fabrica safire sintetice, folosite pentru amplificarea luminii in echipamentele laser.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)