Vanzarile Galaxy S5 ar putea dezamagi chiar in patria Samsung. Vezi motivul neobisnuit

Luni, 10 Martie 2014, ora 14:42
1470 citiri
Vanzarile Galaxy S5 ar putea dezamagi chiar in patria Samsung. Vezi motivul neobisnuit

Modelul Galaxy S5 ar putea sa nu aiba mare succes in Coreea de Sud, deoarece va fi lansat pe aceasta piata intr-o perioada in care operatorii au interdictie asupra vanzarii de terminale.

Samsung va lansa noul model pe 11 aprilie la nivel mondial, iar Coreea de Sud este printre primele piete unde va fi disponibil, iar situatia din piata ar putea aduce vanzari sub asteptari, conform Reuters.

Autoritatea pentru comunicatii din Coreea de Sud a decis, vineri, sa interzica operatorilor de telecomunicatii SK Telecom Co Ltd, KT Corp si LG UPlus Corp vanzarile de terminale pentru diferite perioade din aceasta primavara.

Operatorii au oferit subventii peste reglementarile din piata

Operatorii de telecomunicatii, in incercarea de a castiga noi clienti pe o piata unde 7 din zece persoane au deja smartphone-uri, au incalcat reglementarile, oferind subventii de peste 270.000 won (250 de dolari) din costul terminalelor.

"Piata coreeana acopera putin din vanzarile Samsung, insa avand in vedere ca trebuie sa maximizeze vanzarile in primele trei luni de la lansare, aceasta suspendare ar putea afecta succesul din piata al modelului S5", a spus Lee Min-hee, analist la IM Investment & Securities.

In urma acestei decizii, careia i se adauga si lipsa de noutati hardware ale modelului, s-ar putea ca vanzarile S5 sa coboare sub nivelul de 20 de milioane atins de predecesorul model, S4, in primele trei luni de la lansare, a spus Lee.

Pentru a stimula vanzarile de S5, Samsung a anuntat ca va acorda diferite facilitati cumparatorilor, cum ar fi reduceri pentru serviciile LinkedIn, Dropbox siPayPal.

Compania intentiona sa lanseze noul model inainte de termenul traditional, deoarece vanzarile terminalului S4 au fost mai slabe. S4 a influentat negativ veniturile companiei, si a pierdut din cota pe pietele din SUA si din Japonia in fata terminalului iPhone 5S.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca Samsung nu comenteaza decizia autoritatilor sud-coreene.

Pentru SK Telecom, operatorul cu cei mai multi clienti in Coreea de Sud, perioada de interdictie se va desfasura intre 5 aprilie si 19 mai. In acelasi timp, KT nu are voie sa vanda terminale in perioada 13 martie - 26 Aprilie, iar LG Uplus, intre 13 martie - 4 aprilie si 27 aprilie-18 mai.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#galaxy s5, #vanzari Samsung, #coreea samsung , #stiri Samsung