VIDEO. Ce poti face cu un smartwatch Galaxy Gear

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 11:23
3037 citiri
VIDEO. Ce poti face cu un smartwatch Galaxy Gear
Galaxy Gear costa circa 300 de euro in Romania

Telefoanele mobile inteligente sunt foarte folosite in ziua de azi, insa, de multe ori, mesajele primite pentru actualizarea cutiei posatele sau a conturilor de pe retelele sociale devin stresante, ceea ce face ca acest terminal sa devina enervant.

De asemenea, acumulatorul terminalului este "suprasolicitat" si cere, des, sa fie "alimentat".

De aceea, tot mai multi sunt de acord ca urmatorul mare pas in tehnologie este un dispozitiv usor de purtat, care elimina nevoia de a scoate terminalul cand utilizatorul primeste un mesaj.

Google are Glass, Apple a anunta ca lucreaza la un ceas "computerizat", lucru valabil si pentru Microsoft, LG, Intel si HTC.

Samsung Galaxy Gear, disponibil si in Romania la circa 300 euro

Insa Samsung este prima mare companie care a scos un astfel de echipament, Galaxy Gear. Acest "ceas", care are un pret situat in jurul a 300 de dolari, cu ecran tactil de 1,6 inch si cu sistem de operare Android, a fost lansat de sud-coreeni si in Romania, pretul fiind de aproximativ 300, insa nu dolari, ci euro.

Deocamdata, Galaxy Gear "lucreaza" cu noul Galaxy Note 3 si tableta Galaxy Note 10.1, prin Bluetooth, dar Samsung a anuntat ca il va face compatibil si cu alte terminale.

Cu cine concureaza Galaxy Gear

Pe langa Galaxy Gear, au mai fost lansate si prezentate si alte "smartwatch", insa cel de la Samsung este, deocamdata, considerat cu adevarat inteligent.

Sony a scos pe piata SmartWatch 2, al doilea ecran de control al smartphone-ului cu Android, LG se aude ca lucreaza la un ceas inteligent, dar si la un produs "similar cu Google Glass", iar Apple a depus in Japonia actele pentru inregistrarea marcii "iWatch".

Chinezii de la Geak au prezentat un smartwatch. Sursa Foto: igeak.com

Acestora li se adauga chinezii de la Geak, ce au prezentat Geak Watck, care are modul WiFi 802.11b/g/n, incorporat si compatibil cu Android 4.1, Bluetooth 4.0, NFC, GPS si un radio FM.

Pareri diferite despre Galaxy Gear

Totusi, nici Galaxy Gear nu s-a bucurat de succesul scontat, cei de Businesinsider, care au testat ceasul, declarand ca acesta nu este atat de util pe cat se asteptau.

Gear poate alerta utilizatorul, de exemplu, cand primeste un nou e-mail, mesaj sau apel, la acesta din urma putand raspunde direct de pe el, datorita microfonului si difuzorului incorporat.

In filmul de mai jos, puteti vedea mai multe detalii despre ceasul inteligent marca Samsung.

Galaxy Gear, si bun, si mai putin bun

Totusi, concluzia celor de la Businesinsider este ca Galaxy Gear este limitat si nu poate justifica nici scuza "este un produs de prima generatie, care va evolua in timp". Ei spun ca Gear da impresia de produs nefinalizat, da impresia ca Samsung s-a grabit pentru a fi primul pe piata.

In acelasi timp, exista si voci care sustin acest terminal, cei de la Engadget spun ca "nu este rau" pentru prima generatie a acestui produs, care se va dezvolta odata ce ecosistemul va creste.

#galaxy gear, #samsung Note, #pret gear , #stiri Samsung