Busoi: Obiectivele mele la CNAS sunt transparentizarea si eficientizarea cheltuirii banilor

Joi, 27 Iunie 2013, ora 12:30
2123 citiri
Busoi: Obiectivele mele la CNAS sunt transparentizarea si eficientizarea cheltuirii banilor
Sursa foto: Pressalert.ro

Presedintele CNAS, Cristian Busoi, a anuntat joi, in cadrul unei conferinte de specialitate, ca principalele sale obiective in actualul sau mandat sunt imbunatatirea modului de a comunica public cu asiguratii dar si cu mediul politic si eficientizarea cheltuirii banilor si eliminarea metodelor de fraudare.

Busoi a spus ca, daca ar fi sa-si stabileasca doua obiective clare generale pentru acest an, unul ar fi o crestere serioasa a transparentizarii si a felului de a comunica public a casei cu asiguratii, cetatenii Romaniei, opinia publica, dar si mediul politic, guvernamental si mass-media.

"Sunt foarte multe lucruri pozitive care se intampla la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate care trebuie comunicate, explicate. Trebuie ca in scurt timp sa schimbam imaginea ca acolo este o zona gri cu multe interese. Exista multe chestiuni care trebuie schimbate, imbunatatite, dar o comunicare mai activa este absolut necesara. Este un obiectiv prioritar pe care mi-l asum", a afirmat Busoi.

El a adaugat ca al doilea obiectiv al sau ar fi eficientizarea banului public din sistemul de asigurari de sanatate si eliminarea metodelor de fraudare din acest domeniu, aratand ca informatizarea este esentiala in acest scop si ca marile proiecte de informatizare vor fi accelerate.

Busoi a mai spus ca CNAS este "intr-un proces activ de reflectie impreuna cu Ministerul Sanatatii a modificarilor la contractul cadru, principalul instrument al Casei, in care sunt stabilite regulile de cheltuire a banului din asigurarile de sanatate".

"Cred ca trebuie sa reflectam cum putem intari prin masuri in contractul cadru rolul medicilor de familie de a degreva spitalele de acele cazuri care se pot rezolva cu succes la nivelul medicinei primare", a mai spus Busoi, adaugand ca trebuie gasite masurile active de a-i incuraja pe medicii de familie.

#Cristian Busoi presedinte CNAS, #asigurari sanatate Busoi, #obiective mandat CNAS Busoi , #Casa sanatate