Dupa rectificare, Casa de Sanatate isi va putea onora contractele cu pacientii, medicii si farmaciile

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 17:09
2103 citiri
Dupa rectificare, Casa de Sanatate isi va putea onora contractele cu pacientii, medicii si farmaciile

Suma primita suplimentar la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate in urma rectificarii bugetare din data de 30 iulie are ca destinatie plata medicamentelor din programele de sanatate si a celor cu si fara contributie personala eliberate prin farmaciile cu circuit deschis, informeaza CNAS printr-un comunicat emis miercuri.

Potrivit sursei, rectificarea permite CNAS sa-si indeplineasca obligatiile asumate de Guvern cu partenerii internationali.

In felul acesta se vor putea respecta prevederile Directivei pentru combaterea platilor intarziate, transpusa in Legea nr. 72/2013, conform careia platile catre furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale se fac la 60 de zile plus 30 de zile de la data validarii, precizeaza CNAS.

De exemplu, in luna august 2013 se vor plati pentru medicamente cu si fara contributie personala eliberate prin farmaciile cu circuit deschis facturile aferente lunii octombrie 2012, respectand termenul de 210 zile, conform contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale pentru anul 2012, precum si facturile aferente lunii aprilie 2013 la termenul de 60 plus 30 de zile, conform Directivei pentru combaterea platilor intarziate, transpusa in Legea nr. 72/2013 si contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale pentru anul 2013, se arata in comunicat.

"Rectificarea bugetara a fost prudenta si realista. Toate liniile de cheltuieli si venituri, inclusiv deficitul, au fost agreate de FMI si Uniunea Europeana, astfel incat sa ne incadram in tintele stabilite anterior", sustine CNAS.

#rectificare bugetara Sanatate, #contracte Casa Asigurari Sanatate, #plati Casa Asigurari Sanatate, #fonduri rectificare Casa Sanatate , #Casa sanatate