Nicolaescu le cere managerilor de spitale sa gaseasca singuri resurse financiare

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 11:23
1850 citiri
Nicolaescu le cere managerilor de spitale sa gaseasca singuri resurse financiare
Sursa foto: informatiazilei.ro

Ministrul Sanatatii le-a solicitat managerilor de spitale sa gaseasca resursele necesare pentru ca pana la sfarsitul anului 2013 activitatea sa se desfasoare fara sincope majore si sa acopere necesarul de finantare, fara a taia din drepturile salariale ale personalului.

"Aveti foarte multe parghii la dispozitie, de dumneavoastra depinde cum le utilizati. Amintiti-va ca, daca dati mai multe consultatii in ambulatoriu si faceti mai multe internari de zi, s-ar putea sa aveti mai multi pacienti multumiti, cu mai multe cazuri rezolvate, decat pacienti care asteapta la usile spitalelor pentru internare continua", a spus ministrul Eugen Nicolaescu.

Eugen Nicolaescu a spus ca principala directie de reforma pe care conducerile Ministerului Sanatatii (MS) si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate o au in vedere este echilibrarea componentelor sistemului sanitar.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, presedintele si vicepresedintele CNAS, Cristian Busoi si Ciprian Bogdan, secretarii de stat Raed Arafat si Adrian Pana au discutat, marti, in videoconferinta, cu vicepresedintele Federatiei Sindicale Sanitas, Marius Sepi, prefectii tuturor judetelor, managerii spitalelor publice, directorii Directiilor de Sanatate Publica si ai Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate.

#Eugen Nicolaescu spitale private, #Eugen Nicolaescu salarii medici, #manager spital , #Manageri spitale