Garda de Mediu da o mana de ajutor Chevron: inchide tabara de rezistenta de la Pungesti

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 11:00
2228 citiri
Garda de Mediu da o mana de ajutor Chevron: inchide tabara de rezistenta de la Pungesti
Sursa foto: activenews.ro

Tabara de rezistenta de la Pungesti, infiintata in luna octombrie de activistii de mediu care au inceput protestele fata de decizia Chevron de a amplasa prima sonda de explorare a gazelor de sist, a fost inchisa in urma unor controale ale Directiei de Sanatate de Sanatate Publica si ale Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu.

"O echipa formata din inspectori ai institutiei s-a deplasat la Pungesti, unde a constatat ca tabara respectiva era amenajata in conditii improprii de igiena. Nu exista sursa de apa pentru igiena personala, nu exista toaleta, oamenii din tabara respectiva mergand pentru nevoile fiziologice prin imprejurii, intr-o padure. Le-am facut cunoscute normele de igiena si faptul ca in cazul in care aceste conditii nu sunt respectate, exista riscul unor imbolnaviri. Cand inspectorii s-au intors sa vada daca situatia s-a remediat, tabara nu mai exista", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Totodata, membrilor taberei de rezistenta li s-a adus la cunostinta de reprezentantii Garzii de Mediu ca, in zona, deseurile nu sunt depozitate corespunzator.

Cu toate ca in zona nu mai exista tabara de rezistenta creata de protestatari, echipaje de jandarmi se afla in continuare la Pungesti, acolo unde reprezentantii Chevron lucreaza la amenajarea platformei pe care urmeaza sa fie instalate sondele de explorare a gazelor de sist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tabara rezistenta Pungesti, #Chevron Vaslui, #controale Pungesti , #Sanatate publica