Sanatate: Romania e darnica cu ipohondrii

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 14:11
3924 citiri
Sanatate: Romania e darnica cu ipohondrii

Romania cheltuie ineficient banii pentru asistenta sociala, crede seful misiunii FMI in tara, Jeffrey Franks, care a facut o serie de declaratii, dupa intrevederea cu partidele de guvernamant.

"FMI-ul nu considera ca Romania cere prea mult pe asistenta sociala. FMI a considerat ca Romania a cheltuit bani ineficient pe asistenta sociala, iar ideea este sa se concentreze pe ce au nevoie", a spus Franks, la un post de televiziune.

Reprezentantul FMI in tara a exemplificat prin faptul ca exista oameni care pot munci, dar care totusi beneficiaza de pensiile pentru persoanele cu dizabilitati.

"Ministerul lucreaza la consolidarea programelor de asistenta, insiderent de venituri. Daca ar fi acordata tutoror si bogatii ar beneficia. Dar acest lucru ar fi o irosire", crede Jeffrey Franks, care spune ca, in acest moment, subventia tip este cea mai mare care se poate acorda.

"Cel mai bine este sa ne asiguram ca subventiile sunt indreptate catre cei saraci si nu catre toata lumea. E vorba de redirijare, pentru ca cei care au nevoi sa primeasca mai putin sau deloc", concluzioneaza Franks.

#fonduri sanatate, #bani sanatate, #contributii sanatate FMI, #jeffrey franks romania, #declaratii Jeffrey Franks , #Sanatate publica