Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cardul de sanatate va putea fi refuzat

Cardul de sanatate va putea fi refuzat


Persoanele care refuza primirea cardului national de sanatate, din motive religioase sau de constiinta, ar putea dovedi ca sunt asigurate, chiar si dupa data la care cardul va deveni obligatoriu, cu o adeverinta. Masura este inclusa intr-un proiect de act normativ al Ministerului Sanatatii (MS).

Potrivit Hotararii Guvernului nr. 900/2012, cardul de sanatate este obligatoriu de la 1 ianuarie 2013, insa practic acesta n-a fost folosit pentru ca n-au fost emise si activate toate cardurile.

In acest sens, MS a lansat azi in dezbatere publica un proiect de hotarare de Guvern (pdf), pentru modificarea HG nr. 900/2012, in vederea schimbarii datei privind obligativitatea utilizarii cardului de sanatate. In acelasi timp, in act sunt facute si precizari referitoare la persoanele care refuza primirea cardului de sanatate din motive religioase sau de constiinta.

Citeste continuarea articolului "Cardul de sanatate va putea fi refuzat" pe AvocatNet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 5172 ori