Donatii de peste 320.000 de euro pentru copiii si adultii cu boli incurabile de la HOSPICE

Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 17:23
3949 citiri
Donatii de peste 320.000 de euro pentru copiii si adultii cu boli incurabile de la HOSPICE

Aproape 250 de invitati au fost prezenti joi seara la Edelweiss "Magic of the Musicals" Dinner, cel mai important eveniment caritabil al anului organizat de HOSPICE Casa Sperantei.

Cu ajutorul sponsorilor si al donatorilor, in urma evenimentului s-au strans peste 320.000 de euro, fonduri dedicate asigurarii de servicii gratuite de ingrijire paliativa pentru copiii si adultii care infrunta o boala incurabila si pentru familiile acestora.

Edelweiss "Magic of the Musicals" Dinner a avut loc in uimitoarea sala de bal de la Le Chateau si a fost prezentat de Eli Roman si Cosmin Stan, gazdele perfecte pentru cei prezenti.

Regizorul si coregraful Razvan Mazilu, unul dintre cei mai importanti artisti romani ai momentului, le-a propus invitatilor o calatorie incitanta si plina de culoare in lumea a doua dintre cele mai iubite musicaluri din istorie: Chicago si Mizerabilii.

Momentele artistice au fost sustinute de actorii Teatrului de Comedie si ai Teatrului Mic din Bucuresti: Ana Bianca Popescu, Alina Petrica, Oana Puscatu, Lucian Ionescu.

Invitatii Edelweiss "Magic of the Musicals" Dinner au avut parte, pe langa o seara artistica de exceptie, si de o cina gourmet si de bauturi rafinate.

De asemenea, evenimentul a inclus si o licitatie cu strigare, in urma careia participantii si-au putut adjudeca obiecte-unicat si experiente inedite.

Printre cele 11 loturi licitate se numara "The shepherd Moldova - Romania" - o fotografie-simbol a lui Cristian Movila, un desen unicat semnat de Stefan Caltia, un tablou semnat Francis Chiuariu, o sculptura realizata de Bogdan Turcea, in colaborare cu un copil beneficiar al HOSPICE si multe alte loturi interesante.

Licitatia fara strigare s-a desfasurat prin intermediul fiselor, dar si online, pe site-ul lavacow.com.

Printre invitati s-au aflat excelenta sa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii si un sustinator important al HOSPICE Casa Sperantei, precum si numeroase personalitati din lumea de afaceri si societatea civila.

Un moment emotionant al serii a fost minutul de reculegere si omagiul adus printesei Marina Sturdza, patronul retelei internationale Hospices of Hope, care si-a dedicat, cu discretie si perseverenta, mare parte a vietii pentru a-i ajuta pe altii.

Un alt punct important al evenimentului a fost momentul in care HOSPICE i-a multumit lui Graham Perolls, presedinte fondator al fundatiei, pentru intreaga sa activitate.

La inceputul anilor '90, conceptul de ingrijire paliativa era complet necunoscut in Romania. Realitatea dura din acele timpuri l-a determinat pe Graham Perolls sa ia initiativa si sa infiinteze HOSPICE, fundatie care avea sa schimbe viziunea asupra grijei acordate pacientilor cu boli incurabile.

Pe scena a urcat si Mirela Nemtanu, CEO HOSPICE, care le-a vorbit invitatilor despre schimbarea pe care, de aproape un sfert de secol, fundatia o aduce in vietile celor care sufera de boli incurabile.

"Anul acesta, sarbatorim impreuna un moment cu totul special - implinirea a 25 de ani de cand HOSPICE Casa Sperantei a fost infiintata in Romania. Organizatia a introdus si dezvoltat conceptul de ingrijire paliativa si a oferit pana acum sprijin, gratuit si neconditionat, pentru peste 22.000 de pacienti si pentru familiile acestora. Niciunul dintre aceste lucruri nu ar fi fost insa posibil fara sprijinul sustinatorilor cauzei HOSPICE. Le multumim tuturor celor care au participat la Edelweiss "Magic of the Musicals" Dinner pentru extraordinara generozitate de care au dat dovada in aceasta seara", a declarat Mirela Nemtanu, CEO HOSPICE.

Fondurile stranse la Edelweiss "Magic of the Musicals" Dinner sunt dedicate asigurarii de servicii gratuite copiilor si adultilor care infrunta o boala incurabila.

Datorita celor care cred in cauza HOSPICE, ingrijirea paliativa va juca un rol important atat in vietile celor cu o astfel de afectiune, cat si in ale celor care le sunt alaturi.

Multumim sponsorilor care ne-au fost alaturi la Edelweiss "Magic of the Musicals" Dinner: CTP, Servier Pharma, Catena, Globalworth, CBRE, Kaufland Romania, P3 Parks, WDP Romania, Carrefour Romania, GSK Romania, Coca-Cola HBC Romania, EIT Sucursala Formul Auto Importator Volvo Cars, One United Properties, Fundatia Vodafone Romania, Global Vision Management, Liliac, Mullen Lowe and Partners.

De asemenea, multumirile noastre se indreapta catre toti cei care au sustinut organizarea Edelweiss "Magic of the Musicals" Dinner si cauza HOSPICE prin donatii, participarea la licitatii sau completarea de pledge-uri.

Despre HOSPICE Casa Sperantei

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere.

In cei 25 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 22.000 de copii si adulti cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

Pentru mai multe informatii, accesati www.hospice.ro. Ne gasiti pe Facebook si pe Instagram.

#Edelweiss Magic of the Musicals Dinner , #Stiri Sanatate