UPDATE: Federatia Sanitas, in greva de avertisment: Peste 100.000 de angajati din sistem

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 08:20
2073 citiri
UPDATE: Federatia Sanitas, in greva de avertisment: Peste 100.000 de angajati din sistem
Federatia Sanitas

Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat luni, pentru Agerpres, ca peste 100.000 de angajati din sistemul sanitar din intreaga tara au intrat, de la ora 8,00, in greva de avertisment, actiune care urmeaza sa se incheie la ora 10,00.

'Peste 100.000 de angajati din sistemul sanitar din intreaga tara participa, de la ora 8,00, la greva de avertisment, fiind insa asigurata o treime din activitatea spitalelor. Timp de doua ore, pana la ora 10,00, vom asigura urgentele, astfel incat viata pacientilor sa nu fie pusa in pericol', a afirmat Marius Sepi.

Potrivit acestuia, principalele revendicari sunt legate de contractul colectiv de munca si de cresterea veniturilor salariatilor din sistemul sanitar.

Membrii Federatiei Sanitas au intrat in greva de avertisment de la 8.00

Membrii Federatiei Sanitas au intrat in greva de avertisment luni, de la ora 8,00 pentru a atrage atentia asupra mai multor revendicari.

"Vom asigura urgentele ca de obicei si celelalte servicii care nu pun in pericol viata pacientilor. Probabil intre orele mentionate policlinicile vor fi inchise, o sa recomandam oamenilor sa aiba rabdare cu noi. Se va asigura o treime din activitatea spitalelor, colegii mei au facut notificare in toate spitalele. Acum se lucreaza in echipe mixte intre conducerea spitalelor si colegii mei in asa fel incat sa nu periclitam sub nicio forma viata pacientilor", a declarat sambata prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, dupa intalnirea cu conducerea Ministerului Sanatatii pe tema contractului colectiv de munca.

Majoritatea sindiucalistilor, pregatiti entru greva

El a spus ca majoritatea colegilor de sindicat sunt pregatiti pentru aceasta greva. "Noi reprezentam 110.000 de membri ai sindicatului, nu am o estimare a numarului de medici care vor participa, dar stiu ca sunt semnale pozitive ca acestia vor intra alaturi de noi", a spus Sepi.

De asemenea, Marius Sepi a adaugat ca Federatia Sanitas este deschisa la orice negociere. "Din punctul nostru de vedere nu exista nicio piedica. Suntem rationali, nu am cerut nimic in plus decat doar ceea ce este in programul de guvernare pentru care USL-ul a fost votat, asa ca la orice ora telefoanele noastre sunt deschise", a subliniat Marius Sepi.

Cat priveste discutiile de sambata cu conducerea Ministerului Sanatatii, el a spus ca s-a discutat numai despre procedurile privind contractul colectiv de munca.

"Astazi am discutat de contractul colectiv de munca, ca o minima protectie pentru salariatii din sectorul sanitar, iar in perioada imediat urmatoare vor fi discutii legate de celelalte componente ale revendicarilor: cresterea de venituri, statutul spitalelor, aprobarea memorandumului pentru deblocarea posturilor, deci sunt si alte aspecte care nu au legatura cu tema zilei de astazi", a mai spus reprezentantul Sanitas.

Consiliul National al Federatiei SANITAS a decis, la jumatatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment in data de 25 noiembrie, urmata de greva generala pe termen nelimitat, incepand din 28 noiembrie, reprezentantii federatiei solicitand, totodata, demisia ministrului Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu. AGERPRES

#Federatia Sanitas, #greva medici, #ministrul sanatatii , #Stiri Sanatate